Наркоторговець з Мукачева перебуваючи під слідством, перекваліфікувався у переправника нелегалів

07.04.2023 20:41 КРИМІНАЛ

Суд змінив мукачівцю запобіжний захід із застави на безальтернативне тримання під вартою. Чоловіку інкримінують організацію злочинної групи, що займалася незаконним розповсюдженням наркотиків і психотропів на Закарпатті.

Протиправну діяльність вказаної ОЗГ правоохоронці припинили на початку 2022 року. Одержавши повідомлення про підозру (ч. 3 ст. 307 КК України), організатор злочинів певний час переховувався від слідства та був оголошений в розшук. Його затримали у травні минулого року, після чого три місяці чоловік перебував під вартою.

Згодом, наприкінці серпня, суд змінив чоловіку запобіжний захід і як альтернативу визначив можливість внести 508 605 грн застави. Ці кошти були сплачені, тож обвинувачений перебував на свободі під час розгляду в суді обвинувального акту щодо діяльності ОЗГ у сфері незаконної торгівлі метамфетаміном і канабісом.

Вже у лютому цього року мукачівця викрили на причетності до чергового правопорушення – незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон за грошову винагороду (ч. 3 ст. 332 КК України). За підозрою у цьому злочині йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом на заставу. Її сума склала понад 1,8 млн грн, а згодом, після розгляду апеляційним судом клопотання сторони захисту, була зменшена втричі і сплачена того ж дня.

Прокурор врахував наявні ризики того, що чоловік, перебуваючи не під вартою, може переховуватися від суду, впливати на розгляд проваджень щодо нього та вчиняти нові злочини, і звернувся до Ужгородського міськрайонного суду з клопотанням про подальше безальтернативне тримання фігуранта під вартою. Суд погодився з обґрунтованою думкою сторони обвинувачення та задовольнив вказане клопотання у повному обсязі. Того ж дня особу помістили до ДУ «Закарпатська УВП (№ 9)».

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат