Ноутбуки з голограмою - фантастика чи найближче майбутнє?

admin 06.03.2023 10:44 ПОДІЇ



Усі ті інноваційні технології, які ми давно вже спостерігаємо у фантастичних фільмах, цілком реальні в найближчому майбутньому. 

Комп'ютери та смартфони з голограмою - це один із таких проектів. Причому про подібну унікальну техніку не тільки ходять чутки, багато великих корпорацій щосили працюють над удосконаленням технології та підготовкою готових до використання прототипів. 

Так, наприклад, ще в 2013 році на конференції TED було представлено вкрай цікавий продукт, розробкою якого займаються компанії Microsoft і Samsung. Їхній девайс - це комп'ютер під назвою SpaceTop 3D. 

Головна особливість розробки в тому, що сам комп'ютер має прозорий дисплей і 3D інтерфейс, використовуючи який людина може буквально руками керувати розташованими на робочому столі тривимірними елементами. Звучить фантастично, але розробка цього продукту дійсно ведеться. 

SpaceTop 3D дасть можливість користувачам доторкнутися до інтерфейсу комп'ютера і взаємодіяти з його елементами. Зрозуміло, мова про будь-які тактильні відчуття не йде. Доступний буде лише візуальний ефект сприйняття. 

ноутбук с голограммой

Цікаво й те, що користуватися новою технологією можна буде без 3D-окулярів. Комп'ютер буде здатний виводити картинку високої якості завдяки вбудованим у дисплей нано-камерам і світлодіодам. Поки що не зовсім зрозуміло, чи буде нова технологія переводити абсолютно весь контент у 3D або тільки спеціально створений. Було б цікаво спробувати зіграти на RedStarPoker або будь-якій іншій покерній кімнаті, спостерігаючи столи в тривимірному режимі. 

Як працюватиме SpaceTop 3D

Особливість системи в тому, що вона дасть змогу імітувати роботу з відчутними об'єктами, які за фактом є звичайною голограмою. 

spacetop 3d

Революційний комп'ютер буде здатний стежити за жестами рук людини і детально фіксувати рухи навіть кожного пальця. До того ж, спеціальні камери окремо відстежуватимуть рухи очей, щоб максимально точно визначати, куди саме дивиться користувач. 

Усе це необхідно, щоб домогтися граничної точності в роботі й уникнути помилок у відображенні картинки. Для особливих випадків, коли потрібна максимальна точність, можна буде використовувати вбудований тачпад. 

Подібні технології виводять на новий рівень навіть простий серфінг у мережі, так наприклад, гортати і перемикати сторінки на сайті vzamazke можна буде просто рухом очей і голови.

На жаль, на даний момент поки немає якихось конкретних даних про те, коли саме SpaceTop 3D буде готовий і всі зможуть оцінити його можливості. 

Безумовно, розробка такої інноваційної технології вимагає час і немислиму кількість доопрацювань, щоб отримати за фактом робочий і функціональний продукт. 

Вражаючі розробки від Asus

У 2023 році компанія Asus представила світу свою нову розробку, а саме технологію під назвою Spatial Vision. На її базі бренд представив 2 ноутбуки, використовуючи які людина зможе працювати з 3D-контентом без необхідності надягати спеціальні окуляри. 

На екрані ноутбука розташована низка спеціальних лінз і камер, які відстежують усі рухи очей і голови людини, щоб представити максимально чітку тривимірну картинку на екрані. Потрібно відзначити, що схожа технологія вже була представлена раніше брендом Acer.

Унікальна технологія вимагає від комп'ютера вражаючої начинки в плані "заліза". Робота в тривимірному просторі вкрай ресурсовитратний процес. Саме тому один із представлених компанією ноутбуків побудований на базі Intel Core i9 HX 13 і топової відеокарти GeForce RTX 4070. 

Відомо, що він також буде забезпечений досить великим тачпадом, щоб було комфортно працювати зі стилусом. Щоб охопити всі наявні на ринку редактори і зробити роботу користувача максимально зручною, ноутбуки підтримуватимуть і окремий орган управління - це ASUS Dial. 

Конкретних термінів виходу новинки на ринок не повідомляється, проте вже відома орієнтовна вартість девайса. За ноутбук з підтримкою представленої технології доведеться віддати трохи більше $1,500.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат