У Закарпатській філармонії виявили фінансових порушень на 4 млн. грн

23.02.2023 12:23 ПОДІЇ

Співробітники Управління Західного офісу Держаудитслужби під час ревізії Закарпатської філармонії в Ужгороді виявили фінансові порушення на 4 млн. грн, з яких на 1,6 млн грн – втрат.

Як повідомили в Держаудитслужбі, ще майже на 36 млн. грн. було виявлено порушень під час державної перевірки за період 2018 і до середини 2022 року.

Найбільше порушень стосувалося власне музичних інструментів.

Під час державного аудиту з’ясувалося, що орган Rieger Kloss, встановлений над сценою великої зали у 1974 році, навіть не перебував на бухгалтерському обліку філармонії, хоча його вартість, за попередніми експертними розрахунками, – близько 29 млн грн.

Концертні роялі марок   «Стенвейн» (1979 рік) та «Петров» (1980 рік) обліковувалися в бухгалтерському обліку за заниженою вартістю. Державна експертиза, проведена під час аудиту, визначила вартість «Стенвейна» на 1,8 млн грн, а «Петрова» – на 1,1 млн грн, тоді як у документах філармонії було зазначено близько 2 тис. грн за кожен.

Суттєві порушення виявили і щодо оплати праці. Майже мільйон гривень було виплачено зарплат персоналу, який працює за сумісництвом і ще майже 300 тисяч грн. було виплачено працівникам за збільшення обсягу робіт, хоча вони не працювали понад норми.

Встановили і факти непродуктивних витрат на 2,4 млн грн – на утримання посад керівників художніх структурних підрозділів, які не передбачені Класифікатором професій.

За матеріалами аудиту вже відкрито кримінальне провадження.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат