Можливості згинання листового металу

admin 06.01.2023 08:34 ПОДІЇ



 

ЧПУ згинання металу — це технологічна операція, спрямована на отримання потрібної конфігурації деталі шляхом її деформації.

У сучасному будівництві та виробництві часто використовуються деталі, виготовлені способом холодного згинання листового металу. Це зумовлено кількома факторами:

  • низька виробнича собівартість;

  • висока точність виготовлення;

  • відсутність термічного навантаження на метал;

  • можливість швидкого переналагодження обладнання під інший вид деталей;

  • мінімальний термін виготовлення.

ЧПУ згинання металу дає можливість автоматизувати процес згинання, що мінімізує вплив людського фактора та допомагає досягти високої продуктивності й точності у процесі оброблення.

Основні принципи процесу згинання

Технологічний процес згинання листа металу полягає в тому, що одна частина листа загинається на суворо заданий кут відносно іншої частини. Для розрахування кута згинання використовуються спеціальні програми. Важливий момент — під час згинання будь-який метал піддається деформації. Кожен металевий сплав має свою допустиму межу деформації. Деформація залежить також від:

  • товщини металевого листа;

  • кута згинання;

  • міцності матеріалу;

  • швидкості проведення процедури згинання.

Необхідно враховувати, що порушення у процесі згинання можуть призвести до появи дефектів на матеріалі, які бувають критичними під час подальшого виготовлення металоконструкцій. Металообробка Gruar дає можливість уникнути дефектів у процесі згинання.

Технологія процесу: основні етапи

Спочатку готуються спеціальні згинальні штампи. Лист металу розміщується у пресі верстата та закріплюється за допомогою затискачів. Рух листів із боку в бік у процесі згинання неприпустимий. Саме згинання відбувається під впливом преса.

Технологія гнуття листового металу не вирізняється особливою складністю. Якщо металевий лист має достатні показники пластичності, з нього можна виготовити цілісні конструкції різного типу. Згинання листового металопрокату є чудовою альтернативою зварюванню. Відсутність швів на корпусних деталях забезпечує їм високу міцність та довговічність.

Компанія Gruar спеціалізується на згинанні металевих листів за наданими кресленнями. Тут можна замовити згинання як одиничних виробів із металу, так і великої серії деталей (однакових або різних). На підприємстві працюють висококваліфіковані фахівці, здатні виконати замовлення будь-якої складності. Під час роботи над великими замовленнями обов’язково проводиться вибірковий контроль якості продукції, що мінімізує відсоток браку. Окрім згинання, клієнти компанії можуть скористатися послугами лазерного різання металу.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат