Закарпатські освітяни отримали шкільні автобуси

22.12.2023 14:17 ПОДІЇ

 

Сьогодні разом із Романом Сараєм - голова Закарпатської обласної ради передали 6 нових шкільних автобусів освітянам і представникам територіальних громад краю, - повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

Попри війну та завдяки ініціативі Президента України Володимира Зеленського й Уряду ми отримали з державного бюджету субвенцію на закупівлю такого транспорту.

Це важливо для забезпечення регулярного й безоплатного перевезення до місць навчання, роботи і додому учнів та педагогічних працівників, які проживають на відстані понад 2 км від закладу. Насамперед ідеться про освітні осередки в громадах, де транспорт вилучали для потреб ЗСУ за мобілізаційними нарядами.

Серед інших цього року вперше закупили чотири автобуси для потреб дітей з інвалідністю, що є пріоритетним напрямком реалізації стратегії безбар’єрності першої леді України Олени Зеленської «Рівний рівному».

Це друга партія з 30 шкільних автобусів, які отримають громади. Частину коштів для закупівлі надали ТГ області у вигляді співфінансування.

Профільний департамент ОВА виконав велику роботу, щоб реалізувати це завдання в короткі строки. Дякую колегам за ефективність та ініціативу.

Продовжуємо працювати над покращенням якості освітнього процесу у краї, повідомив Віктор Микита.

Як повідомляє перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький, на новому транспорті до закладів освіти поїдуть у селах Тур’є-Ремета на Перечинщині, Косівська Поляна на Рахівщині, Тросник на Виноградівщині, Жденієво на Воловеччині, Кричово на Тячівщині та Вишково на Хустщині.

Саме ці громади свого часу надали транспортні засоби для потреб ЗСУ.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат