На сесії облради проголосували за бюджет Закарпаття на 2024 рік

21.12.2023 19:53 ПОДІЇ

 

Узяв участь у засіданні 13-ї сесії Закарпатської обласної ради, повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

На порядку денному – прийняття обласного бюджету-2024, спрямування коштів на підтримку Збройних сил України, національної безпеки й оборони та подолання наслідків збройної агресії росії проти нашої країни, а також інші важливі питання.

Під час виступу поінформував депутатів про поточну безпекову ситуацію в регіоні, стан справ на фронті, динаміку економічного розвитку та інші напрямки життєдіяльності краю.

Закарпаття – серед лідерів у країні за спрямуванням бюджетних коштів на потреби Сил оборони, проєкти підтримки наших захисників і заходи, спричинені війною. Зокрема, в поточному році обласний бюджет скерував усі 100% надходжень, отриманих від «військового» ПДФО, на вищеназвані потреби. Це вказує на чіткі пріоритети регіону й демонструє приклад для місцевого самоврядування на всіх рівнях.

Підтримав рішення, ухвалене обласною радою, про спрямування вільних залишків коштів обласного бюджету, які утворилися на кінець 2023 бюджетного періоду, на підтримку Збройних сил України, національної безпеки й оборони та подолання наслідків збройної агресії росії проти України. Дякую колегам за позицію, це важливо для захисників.

Тож за підсумками сесії головний фінансовий документ області на 2024 рік прийнято.

Щиро дякуємо нашим воїнам, які ціною власного життя захищають незалежність України.

Дякую депутатам обласної ради, командам обласної та районних військових адміністрацій, територіальним громадам і окремо платникам податків за спільну консолідовану, злагоджену й цілеспрямовану роботу для підтримки Сил оборони, розвитку економіки та забезпечення сталої життєдіяльності краю в умовах воєнного стану, - повідомив Віктор Микита.

Заступник голови Закарпатської ОВА Василь Іванчо поінформував, що Сьогодні на сесії обласної ради проголосували за бюджет Закарпаття на 2024 рік: загальний ресурс становитиме понад 2,1 млрд грн.

Як і торік, пріоритетом залишається підтримка наших захисників. На посилення обороноздатності спрямовуємо 218 млн грн. Це 60% від наявного для розподілу ресурсу.

На сесії затвердили фінансування низки важливих програм:

- 9,4 млн грн на комплексну соціально-економічну програму забезпечення молоді, військовослужбовців Збройних Сил України, членів їхніх сімей та внутрішньо переміщених осіб житлом;

- 18,8 млн гран на Програму пільгового кредитування «Власний дім», яка передбачає покращення житлових умов мешканців краю, захисників та їхніх родин;

- 2,3 млн грн на Програму розвитку малого та середнього підприємництва, зокрема для підприємців-ветеранів, учасників бойових дій та членів їхніх сімей;

- 18,7 млн грн на Програму розвитку і підтримки тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції, які спрямовуватимуться на товарне виробництво продукції, розвиток інфраструктури, часткове відшкодування вартості сертифікації продукції;

- 17,5 млн грн на Програму розвитку та підтримки галузі рослинництва й інші.

Продовжуємо працювати над розвитком Закарпаття, підтримкою військових та вимушених переселенців, посиленням економічного потенціалу. Дякуємо платникам податків за наповнення бюджетів.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат