Закарпаття продовжує підтримувати захисників та сектор безпеки й оборони

21.12.2023 19:40 ПОДІЇ

Сьогодні на черговій сесії обласна рада ухвалила рішення про спрямування вільних залишків коштів обласного бюджету, які утворилися на кінець 2023 бюджетного періоду, виключно на підтримку Збройних сил України, національної безпеки та оборони і подолання наслідків збройної агресії Росії проти України.

Проєкт рішення ініціювали керівники фракцій обласної ради та підтримав Віктор Микита - голова Закарпатської ОДА.

Рішення передбачає підтримку Збройних сил України, національної безпеки та оборони, заходи й роботи з територіальної оборони та мобілізаційної підготовки, підтримку сил безпеки і оборони, проєктування, будівництво, ремонт захисних споруд цивільного захисту, будівництво фортифікаційних споруд та інших напрямків, визначених п. 22-8 р. VI «Прикінцевих та перехідних положень» Бюджетного кодексу України.

Перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький повідомив, що Згідно з основним фінансовим документом краю на 2024 рік фінансовий ресурс Закарпаття становить 2 млрд 110,2 млн грн. Варто зауважити, що це на 215 млн грн (на 9,2%) менше, ніж торік. Причина – зарахування до держбюджету військового ПДФО та відсутності субвенції з держбюджету на ремонт доріг.

Водночас у бюджеті передбачені збільшення розміру мінімальної заробітної на 16%, оплата комунальних послуг та енергоносії для закладів, які фінансуються з обласного бюджету, придбання медикаментів та продуктів харчування, соціальні виплати (стипендії, пенсії, допомоги).

Що стосується конкретних цілей та проектів, фінансування яких передбачене у бюджеті на наступний рік, то варта уваги підтримка будівництва реабілітаційного центру в Ужгороді. Для цього область спрямує 60 млн грн. Для зведення шелтерів для внутрішньо переміщених осіб передбачили 60 млн грн, для оздоровлення дітей військових – 5 млн грн, для підтримки ветеранів – 50 млн грн.

На заходи, пов’язані зі збройною агресією, а саме для підтримки військовослужбовців та ветеранів, внутрішньо переміщених осіб та облаштування місць для них, забезпечення національної безпеки та оборони, цивільного захисту, національного спротиву у   бюджеті Закарпаття на 2024 рік передбачено 218,7 млн грн.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат