Зарядні станції та продукти отримало Закарпаття від партнерів по транскордонному співробітництву

19.12.2023 12:31 ПОДІЇ

 

Під час робочої поїздки Берегівщиною наші партнери передали гуманітарну допомогу для потреб Закарпаття та його жителів - акумулятори малої ємності (електростанції) та продуктові набори, - повідомив перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

Реалізували це в межах Програми транскордонного співробітництва Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020 за підтримки Угорської екуменічної служби допомоги.

Щоб полегшити наслідки потенційних відключень електроенергії в державних установах та домогосподарствах, спричинені обстрілами критичної інфраструктури, Закарпаттю передали 425 електростанцій. Серед них 180 шт. потужністю 500 Вт, 145 шт. - не менше 700 Вт, 100 міністанцій потужністю 1000 Вт. Вони можуть забезпечити тимчасову роботу необхідного обладнання (наприклад, конвектора, водонагрівача, освітлення тощо) і зберегти тепло у домівках більш ніж 400 сімей.

Отриману допомогу розподілять між громадами області, де мешкають угорські, словацькі та румунські національні спільноти. Дякуємо партнерам за підтримку Закарпаття і закарпатців у ці непрості часи.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат