Допомога армії - пріоритет обласного бюджету на 2024 рік

19.12.2023 12:23 ПОДІЇ

Дрони, пікапи, командно-штабні машини, спецзасоби й інфраструктура для Сил оборони, реабілітація та соціальні програми для захисників – основні пріоритети обласного бюджету на 2024 рік, - повідомляє голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

ОСНОВА – ЗАПИТИ від ПІДРОЗДІЛІВ ЗСУ та СИЛ БЕЗПЕКИ.

У бюджеті будуть враховані першочергові потреби Сил оборони, комплексні рішення для посилення їхньої обороноздатності, маневреності й ефективності. Разом із силами ППО окремо розв'язуємо питання захисту неба та критичної інфраструктури від шахедів. Разом з медиками – питання реабілітації захисників.

Системно протягом майже двох років відвідую наші закарпатські підрозділи на лінії фронту, знаю ситуацію в кожному, тримаю звʼязок і займаюся вирішенням поточних питань першочергового забезпечення.

Верховна Рада ухвалила передачу військового ПДФО з місцевих бюджетів до державного. Перенаправлення почалося з 1 жовтня 2023 року і завершиться роком, коли закінчиться воєнний стан.

Цього року обласний бюджет усі 100% отриманих коштів від військового ПДФО спрямував на потреби Сил оборони, проєкти підтримки захисників та заходи, спричинені війною. Попри те, що наші підрозділи надалі фінансуватиме й комплектуватиме Міністерство оборони України, ми не змінюємо пріоритетів.

У 2024 році Закарпаття (обласний та бюджети громад) передасть до державного бюджету для потреб оборони близько 3 млрд грн військового ПДФО.

Водночас обласний бюджет і бюджети громад передбачатимуть військову складову в межах реальних можливостей.

На ЗСУ, сектор безпеки й оборони та видатки, повʼязані з ліквідацією збройної агресії рф, закладаємо кількасот мільйонів гривень.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат