Із 11 грудня угорські перевізники почнуть блокувати пункту пропуску на «Захонь-Чоп»

10.12.2023 12:13 ПОДІЇ

Як стало відомо із заяви, опублікованій на офіційному сайті Асоціації угорських підрядників автоперевезень «MKFE», у понеділок, 11 грудня, розпочнеться протест угорських перевізників на 4-й автомобільній дорозі біля пункту пропуску на «Захонь-Чоп». Планується, що триватиме він з 10.00 11 грудня до 24:00 31 грудня. Про це повідомив перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький.

Згідно із заявою вони приєднуються до демонстрацій своїх польських і словацьких колег і хочуть привернути увагу Єврокомісії та уряду Угорщини до серйозних, на їхню думку, наслідків угоди між ЄС, Україною та Молдовою, яка частково лібералізує автомобільні перевезення та ставить багато угорських підприємств у критичну ситуацію, що викривляє ринок.

Водночас місцева поліція хоч і надала дозвіл на проведення демонстрації, однак суворо заборонила протестувальникам блокувати або у будь-який спосіб обмежувати рух транспорту по дорогам державного чи місцевого значення.

Угорська сторона запевняє, що рух черги сповільниться лише на час, необхідний для об’їзду протестувальників, які знаходитимуться на узбіччі, але не впливатиме на вантажні і пасажирські перевезення.

Начальник поліції області Саболч-Сатмар-Берег бригадний генерал Йожеф Фаркаш висловив готовність спільно з українськими дипломатами відвідати місце проведення мітингу.

Варто зазначити, що через Угорщину в листопаді експорт автотранспортом збільшився на 0,3% (до 163,2 тис. тонн), тоді як імпорт - на 39,4% (до 137,5 тис. тонн). Через Словаччину експорт минулого місяця скоротився на 6,9% (до 66,2 тис. тонн), тоді як імпорт зріс на 29,1% (до 88,3 тис. тонн).

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат