Інформація про ніби то перевірки на Закарпатті багажів та домівок громадян виявилася неправдивою

admin 01.12.2023 20:40 ПОДІЇ

Рада оборони Закарпатської області не приймала Рішення про перевірки військовими багажів, вантажів та домівок громадян

Про це повідомив заступник голови Закарпатської ОВА Василь Іванчо.
Не можу не прокоментувати той інформаційний бум, який триває з учорашнього вечора, щодо перевірки документів осіб на території Закарпатської області.
Вважаю, що ті, які женуться за сенсаціями і пишуть голосні заголовки, поширюють фейки, в умовах війни роблять економічну диверсію проти нашого краю.
Згідно з рішенням Ради оборони області проводитимуть тільки ПЕРЕВІРКУ ДОКУМЕНТІВ (яка, до речі, вже триває з початку війни), наголошую, що ВИКЛЮЧНО ДОКУМЕНТІВ. Відповідна постанова працює давно в інших регіонах нашої країни й у набагато жорсткішій формі.
Я входжу до складу Ради і завжди на засіданнях відстоюю думку щодо підтримки бізнесу та намагаюся зробити все, аби рішення якомога менш негативно впливали на розвиток економічної складової.
Тому звертаюся до всієї бізнес-спільноти краю, аби наголосити, що це рішення НІЯК НЕ ВПЛИНЕ НА ДІЯЛЬНІСТЬ ПІДПРИЄМЦІВ у межах області.
Водночас хочу попросити усіх хто поширює недостовірну інформацію у соціальних мережах думати про можливі наслідки після таких публікацій та не гнатися за «гарячими» заголовками, - написав Василь Іванчо.
У свою чергу журналіст Павло Федака написав, що Рада оборони дійсно засідала і приймала рішення, бо останнім часом на голову Закарпатської ОВА Віктора Микиту здійснюється тиск, щоб той ввів комендантську годину на Закарпатті, як це є у всіх областях України. Однак голова ОВА розуміє, що таке рішення вдарить по підприємництву в області і не прийимає таке рішення.
А рішення Ради оборони стосувалося лише перевірки документів громадян, а перевірка документів військовими здійснюється у нас відразу ж після початку війни.
Таким чином, у Рішенні Ради оборони Закарпатської області зовсім не йдеться про надання дозволу військовим перевіряти багажі, вантажі та домівки громадян і сенсації, яку там розкрутили деякі ЗМІ, не вийшло.

admin

ТЕГИ : документи, Микита

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат