В Ужгороді з робочим візитом перебуває президент Австрії Александер Ван дер Беллен

02.02.2023 11:58 ПОДІЇ

Радий вітати в Ужгороді Федерального Президента Республіки Австрія Александера Ван Дер Беллена, який приїхав на Закарпаття із робочим візитом, повідомив перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

Заплановано провести двосторонню зустріч, обговорити перспективи міжрегіонального співробітництва нашого краю з федеральними землями Бургенланд та Тіроль не лише на владному, а й на бізнесовому рівні. Делегація також має намір відвідати медичний центр Товариства Червоного Хреста України.

Для мене було честю особисто подякувати за допомогу, яку Австрія надає Україні та українцям від початку повномасштабної війни.

У складі делегації перебувають також Федеральна міністерка з питань захисту клімату, навколишнього середовища, енергетики, мобільності, інновацій та технологій Леоноре Гевесслер, Федеральний міністр праці та економіки Mартін Кохер, Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Австрія в Україні Арад Бенкьо, Генеральний секретар Австрійського Червоного Хреста Міхаель Опрізніг та інші.
____________________________________________

Спільно з Президентом Республіки Австрія Александером Ван дер Белленом відвідали медичний центр Товариства Червоного Хреста України. Тут місцеві жителі, внутрішньо переміщені особи можуть безкоштовно зробити обстеження, медики – надати психологічну консультацію, провести лабораторні та інструментальні дослідження, призначити лікування і безоплатно видати ліки.

Його ще влітку 2022 року вдалося відкрити у співпраці з міжнародними партнерами-донорами, зокрема й австрійським Товариством Червоного Хреста.

За пів року роботи сюди за допомогою звернулися близько 6,5 тисяч осіб.

Такі ж центри працюють також у Тячеві та Рахові, де починаючи з березня працівники Червоного Хреста надали допомогу понад 5 тисячам осіб.

Варто зазначити, що в області реалізують кілька проектів у сфері охорони здоров’я, соціального захисту, забезпечення житлом та належних умов проживання, які фінансуються австрійським Червоним Хрестом.

У співпраці з австрійськими партнерами вдалося запустити роботу трьох мобільних медичних бригади, соціальні працівники Товариства опікуються людьми з інвалідністю вдома. Дуже цінною була допомога в облаштуванні житла для вимушено переміщених осіб, забезпеченні їх всім необхідним.

Ми щиро вдячні уряду Республіки Австрія та австрійському народу за те, що надали прихисток і підтримали українців, які вимушені були залишили свої домівки через війну.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат