На Мукачівщині створять «сухий порт» для зерна рослинної олії, контейнерів та генеральних вантажів

16.11.2023 17:49 ПОДІЇ

Розвивати транспортні коридори і налагоджувати комунікацію з іноземними партнерами – важливий елемент співпраці та розвитку експорту в умовах війни, - повідомляє перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

Провели зустріч із представниками італійських компаній, які беруть участь у реалізації проекту зведення логістичного центру «Horonda Platform» у с. Горонда Мукачівського району.

Тут планують створити регіональний хаб, який забезпечуватиме інтермодальну логістику та зберігання зерна, рослинної олії, контейнерів та генеральних вантажів.

Завдяки можливостям перевалки з широкої колії (1520 мм) на вузьку (1435 мм), а також складським приміщенням проект покращить потік українського експорту та зменшить логістичні витрати, матиме позитивний вплив на зменшення черг із вантажівок на кордонах України із країнами Європи.

Проєкт передбачає створення в індустріальному парку інтермодального терміналу контейнерів, зернового елеватора на 50 тис. тонн, птахоферми, можливість переробки сільськогосподарської продукції, виробництва металевих конструкцій, вагонів, забезпечення працівників офісними приміщеннями, сховищем. Крім того, ідеться про будівництво на території парку сонячних панелей та житлових будівель.

Логістичний центр «Horonda Platform» важливий не тільки для розвитку Закарпаття, а й у контексті формування логістики всієї країни. Тому важливо сторонам постійно комунікувати. На етапі реалізації виникають деякі юридичні питання, зокрема у законодавчій базі України. Тому фахівці напрацьовують пропозиції для внесення змін у чинні нормативно-правові акти відповідно до вимог часу.

Для нашого регіону це дуже важлива ініціатива, тож обласна військова адміністрація сприятиме її втіленню в життя.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат