Державне АТ «Нафтогаз» отримало контроль над Закарпатгазом Фірташа

13.11.2023 21:34 ПОДІЇ

Група Нафтогазу взяла під контроль АТ "Закарпатгаз". Це 19-те газорозподільне підприємство, яке перейшло під контроль держави, повідомили пресслужба Нафтогазу та Міністерство енергетики.

Компанія обслуговує 278 000 домогосподарств, а також понад 4000 юридичних осіб у Закарпатській області. Міністерство енергетики називає повернення газорозподільних мереж з приватної власності питанням національної безпеки.

"Держава має забезпечити громадянам безперебійне газопостачання, особливо під час війни, коли виклики посилюються. До того ж процес повернення мереж в управління держави дає старт розв’язанню проблем, що виникли після приватизації облгазів, яка відбулася понад 10 років тому", – сказав міністр Герман Галущенко.

З 13 листопада керівником Закарпатгазу став Андрій Мицик.

Закарпатгаз раніше надавав послуги під брендом Регіональної газової компанії.

У вересні 2022 року Нафтогаз створив Газорозподільні мережі України як національного оператора газорозподільної системи. Згодом у Газмережі почали переходити заарештовані газорозподільні компанії, пов'язані з бізнесменом Дмитром Фірташем.

15 березня 2023 року Фірташ отримав підозру в межах справи щодо ймовірного заподіяння державі збитків на суму понад 18 млрд грн за допомогою облгазів групи РГК.

www.biz.liga.net/ua/all/tek/novosti/derzhava-vziala-pid-kontrol-zakarpathaz-tse-vzhe-19-i-oblhaz-naftohazu

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат