В Ужгороді відбувся Re:Open Zakarpattia 2023

11.11.2023 22:14 ПОДІЇ

 

Разом із командою заступників узяли участь у панельних дискусіях у межах форуму «Re:Open Zakarpattia 2023» ICES - The Institute for Central European Strategy, - повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

Два роки повномасштабної війни змінили всю країну, змінили кожного та кожну, змінили наші пріоритети й напрямки зосередження основних зусиль.

Минулого року на цьому ж форумі ми акцентували на підтримці ВПО та їх інтеграції в життєдіяльність краю. Зараз ми говоримо про виробництво дронів, формування підрозділів захисту об’єктів енергетичної інфраструктури Закарпаття, забезпечення захисників тими видами засобів розвідки й ураження, які є в доступі цивільних структур та організацій.

Ми працюємо над ефективною релокацією, шукаємо додаткового внутрішнього інвестора для розширення виробництва на Закарпатті, акумулюємо власні ресурси та ресурси донорів для підтримки сектору безпеки й оборони, а також створення реабілітаційних центрів, де відновлюватимуться наші захисники, формуємо сприятливий інвестиційний клімат і багато іншого.

Зараз внутрішні інвестиції в наш регіон уже сягають 500 млн доларів. Це робочі місця, заробітні плати та, головне, реальні кошти на рахунках військових частин для забезпечення бойової роботи на фронті.

Люди зробили висновки, підприємці довірилися нам, не поїхали з країни та почали розвивати свої підприємства на Закарпатті. Темп росту доходів суб'єктів господарювання в регіоні до відповідного періоду 2022 року становить 142,13 %.

За останніми оперативними даними Міністерства економіки України, внутрішній регіональний продукт у порівнянні з минулим роком зріс на 18% і тримає позитивну динаміку зростання.

Усі ці цифри про людей та віру в перемогу. Для нас це сигнал працювати ще ефективніше, забезпечувати сприятливий економічний клімат, дати війську те, що йому потрібно, щоб перемогти ворога.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат