Державний бюджет на 2024 рік прийнято

09.11.2023 19:16 ПОДІЇ

Практично 50% видатків – на оборону та безпеку України. Буде ще більше зброї та техніки, більше дронів, боєприпасів, ракет. Кожна гривня платників податків піде на армію, - повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

Попередньо Верховна Рада ухвалила передачу військового ПДФО з місцевих бюджетів до державного. Перенаправлення почнеться вже з 1 жовтня 2023 року і завершиться роком, коли закінчиться воєнний стан.

Таким чином, Закарпаття (обласний та бюджети громад) у наступному році передасть до державного бюджету для потреб оборони близько 3 млрд грн. Наші військові підрозділи надалі фінансуватиме і комплектуватиме Міністерство оборони України.

Однак це не означає, що ми зупинимо підтримку сектору безпеки й оборони. Враховуючи, що коштів обмаль, громади та область повинні спрямувати свої зусилля на роботу з іноземними донорами для отримання тих матеріальних засобів, які доступні за межами країни.

Водночас ми спрямуємо всі можливі зусилля для підвищення рівня економіки, залучення нових інвесторів, створення додаткових робочих місць, для релокації підприємств на Закарпаття, щоб посилити спроможність кожної громади краю. Це ті ресурси, які ми генеруємо самостійно й будемо нарощувати.

Цю стратегію ми обрали в перші місці повномасштабної війни, завдяки цьому ми втримаємося й будемо стабільно функціонувати.

Забезпечення наших ЗСУ – це безумовний пріоритет. Вони – найголовніше.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат