Закарпаттяобленерго уклало 6-мільйонну угоду на постачання палива з компанією родички нардепа Горват

28.10.2023 22:58 ПОДІЇ

Приватне акціонерне товариство «Закарпаттяобленерго» за результатом відкритих торгів з особливостями уклало угоду з ТОВ «Карт Маркет» на суму 6,35 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

ТОВ «Карт Маркет» було єдиним учасником закупівлі 80 тис. л бензину А-95 та 45 тис. л дизельного палива для Воловецького і Свалявського енерговузлів Мукачівської філії ПАТ «Закарпаттяобленерго». Економія сягла 9% від очікуваної вартості. Строк поставки товару – до 31 грудня 2024 року.

Із наданих постачальником документів, а також із додатків до договору вбачається, що ціна 1 л бензину А-95 виробництва «Польський Концерн Нафтовий» (Польща) – 51 грн (з ПДВ), 1 л дизпалива виробництва Progress Тrading (Словаччина) – 50,5 грн (з ПДВ). Згідно з умовами договору, поставка продавцем здійснюється цілодобово по Smart-картках з АЗС продавця.

Для порівняння, середні ціни на пальне провідних українських операторів АЗС станом на 26.10.2023 р. (ОККО, WOG, БРСМ, Укрнафта тощо) на бензин А-95 варіюються від 49,95 до 58,99 грн за 1 л. На дизпаливо – від 51,00 до 59,99 грн за 1 л.

Із документів вбачається, що замовник отримуватиме товар на АЗС мережі «Маркет» у м. Свалява та с. Нижні Ворота, які перебувають у партнерській власності ТОВ «Карт Маркет» та ТОВ «Максі Енерджі».

ТОВ «Карт Маркет» зареєстроване у м. Мукачево по вул. Берегівська-об’їздна, 11 з 2010 року і провадить свою діяльність у сфері оптової торгівлі твердим, рідким, газоподібним паливом і подібними продуктами. Засновницею і кінцевим бенефіціаром значиться Олена Горват – матір Роберта Горвата – ужгородського нардепа-мажоритарника з групи «Довіра», голови підкомітету з питань правового забезпечення діяльності митних органів Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики, і одного із засновників політичної партії «Рідне Закарпаття».

Сума угод, укладених «Карт Маркет» через «Прозорро» починаючи з березня 2019 року, – 154,62 млн грн. Найбільше договорів уклали КП «Ремонтно-будівельне управління» Мукачівської міськради (29,3 млн), ПАТ «Закарпаттяобленерго» (10,9 млн), ДП «Закарпатський облавтодор» (7,8 млн), управління освіти виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради у Хмельницькій області (7,08 млн). Більше половини усіх закупівель компанії – неконкурентні.

Партнер ТОВ «Карт Маркет», ТОВ «Максі Енерджі», належить громадянину Великобританії Джонсу Стівену Ентоні, серед засновників – ужгородка Олена Найчук та ТОВ «Нью Енерджі Холдинг». Ця компанія зареєстрована за тією ж самою адресою, що і «Карт Маркет».

Раніше роздрібна мережа АЗС «Маркет» входила до ПАТ «Закарпатнафтопродукт-Мукачево» бізнесмена Леоніда Когана. Пальне для цих АЗС імпортувала інша компанія Когана – ТОВ «Корнелія», про що писали журналісти видань Тheinsider та «Бізнес Цензор». У 2018 році «Закарпатнафтопродукт-Мукачево» почало віддавати свої АЗС в оренду.

Закарпаття онлайн

Раніше ми повідомляли, що Роберта Горвата підозрюють у організації схеми заволодіння держземлею площею 320 Га.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат