Перші 33 жінки на Закарпатті приєдналися до нацспротиву та формують командне ядро в районах

17.10.2023 16:23 ПОДІЇ

 

У середині літа 2023 року розпочався набір до Закарпатського обласного центру підготовки населення до національного спротиву. В перші ж дні було помітно, що реєструється велика кількість жінок, особливо в Ужгородському районі.

Вони були різного віку, різних професій та з різною мотивацією до навчання. Зазвичай хист до військової справи мають чоловіки, однак тут цей стереотип був зруйнований.

Як розповів голова Закарпатської ОВА Віктор Микита, у перший день навчання всі слухачі прибули до Центру на інструктаж і знайомство з інструкторами. В навчальному класі більше половини слухачів були саме жінки, одягнуті в цивільне: літні сукні, білі сорочки, яскраві футболки. Вони були саме такими, якими ми звикли їх бачити повсякденно. На першому зайняті вони відрізнялися від чоловіків. Ставили велику кількість уточнювальних запитань, цікавилися графіком, формуванням груп, матеріально-технічною базою тощо.

"Після першого місяця навчання було помітно, як змінюється їхнє ставлення до підготовки. Одяг почав змінюватися на зручний, тактичний. На курсі жінки почали обʼєднуватися в групи, діяти разом, допомагати одна одній, приходити на додаткові заняття з інструкторами. Переломним моментом стали заняття з вогневої підготовки, під час яких жінки на рівні з чоловіками виконували нормативи з бойової стрільби, де показали чудові результати. Це додало їм упевненості в собі та своїх силах.

На підсумкових практичних заняттях і під час складання заліків жінки показали дуже високі результати. В ужгородському підрозділі командиром групи призначили жінку, яка керувала своєю командою на кожній ділянці, вона приймала рішення в кожному окремому випадку, ставила завдання іншим. У підсумку група успішно пройшла контрольні точки та виконала всі поставлені завдання", - розповів Віктор Микита.

З його слів, перший курс підготовки до національного спротиву завершили 33 жінки з різних куточків Закарпаття. Найбільше їх в Ужгородському, Тячівському та Берегівському районах. Після отримання сертифікатів частина записалася до ДФТГ, щоб   сформувати ядро нацспротиву у своїх громадах. Також після закінчення курсу жінки виявили бажання продовжити навчання за поглибленою програмою. Цю групу сформують слухачі, котрі успішно пройшли базовий курс.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат