Закарпаття успішно співпрацює з Ощадбанком уже майже протягом року за низкою різних напрямків

12.10.2023 10:48 ПОДІЇ

 

Наш регіон першим підписав відповідний меморандум ще у грудні 2022 року, і зараз ми разом втілюємо корисні для населення ініціативи, - повідомляє заступник голови Закарпатської ОВА Василь Іванчо.

Зокрема, про роботу в напрямку підтримки мікро-, малого й середнього бізнесу йшлося на онлайн-зустрічі керівництва обласних військових адміністрацій з представниками банку та USAID.

Маємо успішні напрацювання, тож розповів про програму «Energy Help», яку запустили під час енергетичної кризи, аби бізнес міг продовжувати функціонувати. Зосередив увагу на умовах, фінансуванні та результатах впровадження ініціативи.

Так, протягом року на засіданнях комісії погодили 194 заявки на отримання часткових компенсацій за придбане джерело електроенергії, 192 суб'єктів господарювання вже отримали компенсацію у розмірі близько 24 млн грн.

Найголовніше – підприємства та установи й надалі виробляли продукцію і надавали послуги, що дозволило зберегти 8,7 тисяч робочих місць та наповнювати бюджети.

Восьмеро з тих учасників програми, які отримали кошти, заручилися й підтримкою Ощадбанку за державною програмою «Доступні кредити 5-7-9 %».

Окрім того, разом втілюємо програму, за якою військовослужбовці Збройних сил можуть отримати безвідсотковий кредит на придбання квартири: 4% з 7% річних компенсує держава, ще 3% завдяки співпраці ОВА з Ощадом відшкодовуємо з обласного бюджету за Регіональною програмою.

Дякуємо за якісну та ефективну взаємодію. Впевнений, що надалі у нас буде чимало успішних проєктів.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат