Закарпаття відвідав директор Франкфуртського зоологічного товариства аби зберегти природу Карпат

12.10.2023 10:36 ПОДІЇ

 

Сьогодні спільно із Віктор Микита - голова Закарпатської ОДА провели зустріч із директором європейського департаменту Франкфуртського зоологічного товариства Міхаелем Бромбахером, - повідомляє перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

Головна мета організації – зберегти дику природу та екосистеми, зокрема заповідних і унікальних територій.

Важливим результатом нашої зустрічі стало рішення консолідувати зусилля влади, національних природних парків та Франкфуртського зоологічного товариства, аби не тільки розширити природоохоронні зони, а й популяризувати їх, покращувати інфраструктуру, розвивати.

Природа Карпат унікальна, вона закохує в себе з першого погляду, але нам потрібно зробити все, аби відбулася ота перша зустріч туриста із нашими унікальними місцинами. Чимало закарпатців, не кажучи вже про жителів інших регіонів та з-за кордону, не знають, якими природними багатствами наповнений наш край. Треба зробити все можливе, щоб про це дізналося якомога більше людей.

Більше того, саме природа карпатських гір може допомогти знайти рівновагу, відновити ментальне здоров’я військових і цивільних з усієї країни.

Тільки об’єднавши досвід партнерів, зусилля і наші прагнення змін, можемо зробити закарпатські національні парки «Зачарований край», Синевир, Ужанський національний та Карпатський біосферний заповідник такими ж відомими на весь світ, як і Єлоустоун у США, Серенгеті у Танзанії тощо.

Вже близько 20 років Франкфуртське зоологічне товариство підтримує національні парки та заповідники в Карпатах і Поліссі, допомагає у збереженні пралісів і водно-болотних угідь в Україні, що мають світове значення, дбають про розвиток туристичної та інформаційної інфраструктури, забезпечують нацпарки транспортом, обладнанням тощо.

Крім того, діляться досвідом і допомагають адміністрації природоохоронних структур удосконалювати управління підзвітними   територіями.

З перших днів повномасштабного вторгнення товариство підтримує заповідні території по всій Україні, забезпечує медикаментами, засобами гігієни, їжею колективи природоохоронних територій, що знаходяться в зоні активних бойових дій, спрямовує кошти на створення та функціонування пунктів для тимчасово-переміщених осіб тощо.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат