На Берегівщині біля річки Тиса фінішує будівництво Центру протипаводкового захисту

04.10.2023 18:41 ПОДІЇ

 

Маємо на Закарпатті черговий успішно реалізований грантовий проєкт, - повідомляє перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький.

На Берегівщині у с. Тисобикень біля річки Тиса завершується будівництво Центру протипаводкового захисту. Це останній етап інфраструктурного проєкту «Зміцнення транскордонної безпеки спільними заходами, спрямованими на запобігання паводків та затоплення внутрішніми водами у межиріччі річок Тиса і Тур (SAFETISZA)». Його реалізовували спільно Україна та Угорщина задля посилення транскордонного управління водними ресурсами та зменшення збитків від паводків у межах Батарської меліоративної системи.

У листопаді минулого року у межах проекту завершилася реконструкція лівобережної дамби річки Тиса довжиною 9,5 км на ділянці між селами Теково і Гетиня Берегівського району.

Проект передбачав також влаштування відомчої садиби, яка слугуватиме координаційним центром у разі надзвичайних ситуацій, а також для цілодобового спостереження за водогосподарськими спорудами.

Для цього провели будівельні роботи, закупили та облаштували приміщення меблями, побутовою технікою. У Центрі встановили сучасні засоби зв’язку з інтеграцією комп’ютерної мережі у спільну українсько-угорську систему моніторингу паводкової ситуації. Всі роботи на об’єкті виконали за європейські кошти.

Тут постійно проживатиме фахівець, який у режимі реального часу фіксуватиме ситуацію на Тисі. Отже, буде можливість оперативно реагувати у разі надзвичайної ситуації.

Також закупили необхідний транспорт, динамічний вимірювач ґрунту, які будуть використовувати для якісного експлуатаційного обслуговування реконструйованої дамби.

Успішно реалізований проект – це гарний сигнал для наших партнерів: ми готові працювати та розвиватися незважаючи ні на що.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат