Суд в Ужгороді визнав скандального депутата Маєрчика винним в корупційних діях

02.10.2023 19:51 ПОДІЇ

Депутат Ужгородської міськради від проросійської партії "ОПЗЖ" Павло Маєрчик голосував за передачу землі фірмі свого сина.

Йдеться про земельну ділянку по вулиці Минайській, 16 (кадастровий номер 2110100000:18:002:0033) в обласному центрі Закарпаття для будівництва та   обслуговування інших будівель громадської забудови зі зміною цільового призначення.  

Відповідні рішення Ужгородського міськрайонного суду від 29 серпня та 31 серпня 2023 року оприлюднені в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Так, згідно з текстом судових рішень, депутата Ужгородської міськради від "ОПЗЖ", члена земельної комісії Павла Маєрчика було визнано винним в корупційних діях двічі.

Перше корупційне порушення полягало в тому, що депутат голосував за передачу в оренду   земельної ділянки ТОВ «Офіс Центр 3», засновником якого є його син. Друге порушення – за те, що він не повідомив міськраду про наявність приватного інтересу при голосуванні на сесії за дане питання, відтак діючи в інтересах близької особи.

Однак, не зважаючи на те, що суд в обох випадках   прийшов до висновку про наявність в діях депутата Маєрчика складу адміністративного правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 172-7 КУпАП та ч.1 ст. 172-7 КУпАП, провадження в справі було закрито. Оскільки строк накладення адміністративного стягнення закінчився на момент розгляду обох справ.

Водночас слід зазначити, що, відповідно до вимог законодавства, суд мав розглянути матеріали, які надійшли від Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції, протягом 15 днів. Однак фактичний розгляд справи відбувся через понад 6 місяців, що унеможливило притягнення депутата до відповідальності. Крім того, завдяки цим діям суддів фактичний корупціонер Маєрчик уникне внесення до офіційного Реєстру корупціонерів.

Наразі невідомо з яких поважних причин судді Дегтяренко та Шумило не змогли своєчасно розглянути справи про адміністративне правопорушення, пов'язані з корупцією. Адже такі надійшли до суду від правоохоронців ще 10 лютого 2023 року.

Слід звернути увагу, що ці обидві справи спочатку потрапили до судді Ірини Логойди, яка в подальшому заявила собі самовідвід. Оскільки її чоловік був директором АТ «Інтурист Закарпаття», кінцевим бенефіціарним власником якого являвся депутат Маєрчик, що виключає її участь як судді у розгляді цих обох справ.

Як повідомляла редакція раніше, даний депутат відомий громадськості цілим рядом скандальних справ, пов'язаних з "дерибаном" комунальної землі та майна громади Ужгорода.

Так, в 2010 році завдяки корупційній схемі з «піджаками» за ініціативи, організації та участі депутата і тодішнього секретаря земельної комісії Маєрчика був "віджатий" в громади Ужгорода сквер по вулиці Баб'яка під забудову автомийки, вартістю понад 3 мільйони.

Із 2013 року тривають суди щодо магазина "Корзо" в центрі Ужгорода, який був "віджатий" в законних власників рейдерським шляхом за участі Павла Маєрчика.

Весною 2015 року фірма депутата поновила спроби відібрати під забудову частину двора в 4500 ужгородців в кварталі вулиць Генерала Свободи - 8 Березня - Олександра Можайського.

У травні 2015 року громадськості стало відомо про щонайменше 15 земельних ділянок, які "віджав" у громади Ужгорода депутат Маєрчик.

У листопаді 2021 року ужгородський депутат від "ОПЗЖ", разом   з "Хатою", почали вбивати історичну частину Ужгорода впритул до пішохідного мосту скляним "монстриком".

Закарпаття онлайн

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат