Освітяни та медики Мукачева вже пишуть про "політичні переслідування"

admin 28.09.2023 14:08 ПОДІЇ

Правоохоронці нарешті взялися за мукачівську владну мафію

В Україні на вимогу закордонних донорів та партнерів триває масштабна війна з корупцією. Дивним чином вона якось обходила боком Мукачево, хоча розмов про численні бюджетні порушення на вотчині клану Балог говорилося багато.
І ось цього тижня прийшла черга і до Мукачева.
СБУ та поліція за процесуального керівництва прокуратури Закарпатської області проводять обшуки в Мукачівській міській раді та посадовців. Також відомо, що обшуки проводяться за фактом привласнення та розтрати бюджетних коштів працівниками управління освіти, які під час проведення державних закупівель, а саме: «Електрокотлів» та «Послуги з встановлення електрокотлів», вартість яких становила понад 12 млн. грн., своїми неправомірними діями спричинили збитки бюджету у особливо великих розмірах.
Вже оголошено перші підозри. Зокрема, мова йде про Катерину Кришінець-Андялоші, яка на момент злочину займала посаду начальника управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міськради. Зараз вона є заступником начальника цього управління.
Про підозру також оголошено підряднику - директору ТОВ Омега-Карпати Ігорю Федорняку.
І того ж дня взялися і за Мукачівську лікарню «Святий Мартин». Директору цієї лікарні Євгену Мешку повідомлено про підозру у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки.
Слідством встановлено, що в травні минулого року для потреб лікарні було проведено закупівлю офтальмологічного лазеру із порушенням законодавства. Очільник комунального закладу, не провівши необхідний аналіз ринку та цінових пропозицій постачальників товару, уклав договір зі столичним товариством на загальну суму 1,2 млн грн.
У результаті проведення судово-економічної експертизи встановлено, що вартість комплекту медичного обладнання була завищена на 337 756 грн.
У цій ситуації є зрозумілим, що і у випадку з освітянами, і у випадку з Мешком була певна підстава з боку покровителів у мерії Мукачева. Коли робилися ці незаконні оборудки, то і Кришинець-Андялоші і Мешко були запевнені покровителями, що все буде гаразд і вони нічим не ризикують. Але вони керівники і могли здогадатися, що йдуть проти закону.
Клан Балог чудово розуміє, що зовсім скоро правоохоронці доберуться і до «центру прийняття рішень». Чи зможуть Балоги захистити підставлених ними чиновників? Ні.
Що роблять самі чиновники? Вони під диктовку Балог пишуть, що відкриті проти них кримінальні провадження є «політичним замовленням». Ну а що вони ще можуть написати?
Ну і зараз в кращих традиціях політичних маніпуляцій будуть народжуватися різні звернення до президента від освітян та медиків про буцім-то політичний тиск на білиш та пухнастих чиновників Мукачева, які є «великими патріотами і працюють на благо країни». На більше у балог інтелекту не вистачить.

admin

ТЕГИ : балога

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат