Віктор Микита зустрівся з Послом Румунії в Україні Александру Мікулою

22.09.2023 13:12 ПОДІЇ

Важлива й конструктивна зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Румунії в Україні Александру Віктором Мікулою та головою Румунської агенції розвитку міжнародної співпраці «RoAid» Даніелою Добре, - повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

У фокусі уваги – питання транскордонного співробітництва наших країн, серед яких розбудова інфраструктури, підтримка вимушених переселенців, ЗСУ тощо. Подякував пану Послу за організацію відпочинку для сотень українських дітей у Румунії цього літа. Родини захисників для нас пріоритет.

Обговорили питання будівництва транспортного мосту, який з’єднає Україну та Румунію в межах нового пункту перетину кордону – біля села Біла Церква над Тисою. Тут маємо великий прогрес. Перша черга будівельних робіт триває. Очікуємо на узгодження та підписання додаткових міжнародних документів.

Під час зустрічі разом із керівником Проєктного офісу з реалізації концепту Закарпатського обласного реабілітаційного центру Тарасом Гайдуком презентували Надзвичайному і Повноважному Послу Румунії в Україні та колегам концепцію нового осередку «4.5.0. Recovery center Transkarpathia», який ми реалізовуємо спільно з громадою та нашими закордонними партнерами.

Запросили румунських колег приєднатися до втілення проєкту в межах співпраці з   Румунською агенцією розвитку міжнародної співпраці «RoAid». Маємо підтримку та спільне бачення подальшого руху в цьому кейсі. Дякую за увагу до наших ветеранів.

Насамкінець подякував Надзвичайному і Повноважному Послу Румунії в Україні Александру Віктору Мікулі за постійну підтримку нашої країни й Закарпаття зокрема.  

З перших днів повномасштабного вторгнення окупанта румунські партнери включилися в роботу з організації гуманітарних коридорів для прийняття вимушено переміщених осіб на тимчасове проживання до своєї країни, постачання гумдопомоги для Закарпаття й інших регіонів, де ведуться активні бойові дії, а також транзиту палива на територію України для подолання паливної кризи.

Завдяки постійній комунікації та ефективній роботі разом із консулом Румунії в Солотвині Граціаном-Флоріном Пирву ці коридори не зупинилися ні на мить.

Ми продовжуємо нашу спільну роботу.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат