Переможців всеукраїнського конкурсу гри на класичній гітарі оголошували в «Кілікії»

admin 21.09.2023 14:48 ПОДІЇ

Екоартпроєкт «Срібний дзвін» спільно з TOPCHII GUITAR CLUB WORKSHOP-COMPETITION (українець Марк Топчій – один із найтитулованіших гітаристів світу!) провели конкурс юних талантів гри на класичній гітарі. У ньому взяли участь 42 гітаристів з різних регіонів України, а також один болівієць. Він побачив оголошення в інеті у Марка Топчія на сторінці й вирішив долучитися до конкурсу.

Міжнародне журі (13 музикантів з різних країн) визначило кращих музикантів у трьох вікових категоріях (участь брали гітаристи до 18 років). Головні призи – дві класичні гітари сучасного майстра зі США Дейва Скоттона – отримали Софія Жернових з Нікополя та Макар Стус з Києва, який тимчасово проживає у м. Ройтлінген (Німччина). Власне, з гітар Дейва й виникла ідея проведення конкурсу. Американець захотів подарувати їх українським дітям, але мав вирішити, кому саме – для цього й оголосили конкурс.

За словами організаторок конкурсу Вікторії Русин та Вікторії Ковач, усі конкурсанти отримали у подарунок два набори струн: від Марка Топчія та від фірми Augustine Strings, дипломи і подяки, а також можливість взяти участь у майстер-класах від відомих іноземних та українських музикантів, наприклад, Концерт Тріо з Харкова.

Крім академічного, було ще й народне журі, до якого ввійшли краєзнавець Федір Шандор та меценат Арсен Мелкумян. Саме вони й звернули увагу на конкурсантку Олександру Церне, яка втратила свою гітару під час евакуації з Бахмута. Ще один спеціальний приз – новий професійний інструмент – від народного журі отримала Олександра.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат