Голова Закарпатської облради Чубірко, рятуючись від звільнення, має намір перенести сесію облради

admin 21.09.2023 12:51 ПОДІЇ

Переважна більшість депутатів Закарпатської облради на найближчій сесії мають намір оголосити недовіру та звільнити нинішнього голову облради Володимира Чубірка.

Наразі відомо, що за звільнення Чубірка готові проголосувати 7 із 8 фракцій облради, що становить три четверті від всього депутатського корпусу ради.
Натомість сьогодні стало відомо, що Володимир Чубірко, щоб якось врятувати посаду, має намір перенести сесію на пізніший термін.
Сесія ж за планом має відбутися 27 вересня. І це вже критичний термін, бо згідно законодавства, сесії мають проводитися не пізніше, ніж раз на квартал, а остання сесія Закарпатської облради відбулася у червні, тобто в другому кварталі і дата 27 критична, бо сесія має бути проведена до кінця місяця.
Тим не менше, голова облради таки хоче попри законодавство сесію перенести, а це загрожує розпуском всього корпусу облради. Адже, згідно із законодавством, у випадку недотримання термінів проведення сесії, голова Закарпатської військової адміністрації Віктор Микита повинен дати подання до Верховної Ради на розпуск обласної ради.
Таким чином, у своїх намаганнях зберегти посаду, Володимир Чубірко може порушити закон і потягнути за собою у відставку весь депутатський корпус. Такі плани Чубірка вже обурили навіть ту частину депутатського корпусу, яка не мала намір голосувати за його відставку.
Такі дії Чубірка лише повністю дискредитують його і він втратить політичну кар’єру.
До речі, свого часу до перенесення сесій облради вдавався і ексголова облради Віктор Петров. Але у його випадку не йшлося про порушення термінів проведення сесій, встановлених законом.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат