На Закарпатті пройшли конгресові слухання, темою яких є відновлення регіонів і вступ до ЄС

М-Studio 17.09.2023 22:28 ПОДІЇ

Напередодні на Закарпатті пройшли конгресові слухання. Темою слухань є відновлення і розвиток регіонів у контексті підготовки вступу України до ЄС.

Захід організували Офіс Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, Палата регіонів Конгресу місцевих та регіональних влад за підтримки швейцарсько-українського проєкту «Згуртованість та регіональний розвиток України», UCORD і Регіонального офісу міжнародного співробітництва Закарпатської області. За словами Едуарда Бураша найголовніша тема 2023 року для України та Словаччини – це діти.

Чимало міст України мають міста – побратими у Словаччині, з якими активно співпрацюють. Учасники конгресу кажуть, що Україна та українці вже мають мати чіткий план, що робитимуть після перемоги. На конгресових слуханнях були присутні представники європейського союзу, а також експерти з Польщі та Румунії для того, щоб поділитися своїм досвідом вступу у ЄС. Конгресові слухання є майданчиком відкритого діалогу між усіма зацікавленими сторонами, залученими до розробки та реалізації нової державної регіональної політики, задля порозуміння та співпраці, у тому числі в реалізації Дорожньої карти щодо вступу України в ЄС.

Учасниками стали народні депутати України, представники центральних органів виконавчої влади, обласних військових адміністрацій та обласних рад, органів місцевого самоврядування, всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування, проектів МТД, та експерти.

М-Studio

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат