Під час візиту на Закарпаття Президентка Угорщини зустрілася з представниками місцевої влади

25.08.2023 12:31 ПОДІЇ

Цього вівторка під час зустрічі з Президенткою Угорщини Каталіною Новак ми були солідарними в думці, що немає альтернативи добросусідським стосункам між нашими країнами, - повідомляє перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.



Після обговорення питань транскордонного співробітництва та питань гуманітарного характеру ми торкнулися і теми дотримання прав національних меншин. Я розповів пані Президентці, що угорці Закарпаття гармонічно вписуються в єдину родину закарпатців. Етнічні угорці беруть активну участь в усіх суспільних процесах на Закарпатті і окремо варто відзначити, що зараз на фронті вони пліч-о-пліч з усіма іншими українцями мужньо боронять нашу країну від агресора.

Після Закарпаття Каталіна Новак відвідала Київ, де взяла участь у саміті міжнародної Кримської платформи і мала зустріч з Президентом України Володимиром Зеленським.

За підсумками цієї зустрічі Володимир Зеленський акцентував увагу на важливості підтримки України, зокрема з боку Угорщини, у боротьбі з російським агресором, а також на шляху інтеграції нашої країни до Європейського Союзу й НАТО.

Глава нашої держави окремо відзначив допомогу Угорщини в лікуванні поранених українських військовослужбовців і навчанні військових медиків.

Президенти двох держав обговорили питання транскордонної співпраці та спільних ініціатив у Закарпатській області і було наголошено на вагомості нещодавньої регіональної поїздки Президента України до Закарпаття та його зустрічі з представниками угорської громади.

У свою чергу на цю зустріч відреагувала і Президентка Угорщини Каталіна Новак, яка відзначила 5 важливих аспектів за підсумками зустрічі з Президентом України. Це, в першу чергу, встановлення прямого президентського каналу зв’язку, так як це і повинно бути між сусідами. Також буде розпочато підготовку нового документа про відносини між двома країнами.

Каталін Новак також зазначила, що Угорщина починає перемовини за формулою миру, яка була ініційована Президентом України. Окрім того, зі слів Каталін Новак, Угорщина активізує співпрацю у щодо дітей, які постраждали від війни. Ну і Каталін Новак висловилася за те, щоб щонайшвидше досягнути прогрес щодо прав меншин закарпатських угорців.

У мене є глибоке переконання, що візит Президентки Угорщини Каталіни Новак до Закарпаття та Києва стане рішучим кроком до потепління в стосунках між нашими країнами і до ще більш інтенсивної співпраці в інтересах обох держав.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат