В Ужгороді відзначили День Державного прапора

23.08.2023 11:08 ПОДІЇ

 

Синьо-жовті кольори появилися на стягах ще Київських князів і більш широко використовувалися під час визвольних війн українського козацтва, - повідомляє перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

Під час української революції 1917-1921 років саме синьо-жовтий прапор став державним прапором Української народної республіки та Української держави. На території сучасного Закарпаття цей прапор став прапором держави Карпатська Україна.

Навіть в радянські часи, коли комуністи влаштували війну з так званим українським буржуазним націоналізмом, коли було репресовано весь цвіт української інтелігенції, справжні українці під небезпекою репресій підпільно зберігали в себе синьо-жовті стяги або стрічки.

Наш прапор став головним символом боротьби за Незалежність . Уже у 80-роках минулого століття справжні патріоти України почали активно виступати проти радянщини за створення Незалежної України і ця боротьба відбувалася під синьо-жовтими знаменами.

І зараз, коли ворог оголосив нам війну, наш прапор надихає наших воїнів на боротьбу. І всі українці знову з гордістю підкреслюють свою ідентичність, вивішуючи синьо-жовті прапори на своїх будинках, у своїх автомобілях, чіпляють синьо-жовті стрічки на одязі. Бо наш прапор – це той символ, який додає нам рішучості, сміливості, гордості за свою державу! І наш прапор - це прапор Перемоги, яку ми обов’язково здобудемо!

З днем Державного прапора, Друзі!

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат