Із Закарпаття до Румунії відправили на відпочинок дітей з Харківщини

21.08.2023 22:39 ПОДІЇ

 

Співпрацюємо із закордонними партнерами комплексно за різними напрямками, - повідомив заступник голови Закарпатської ОВА Василь Іванчо.

Зокрема, сьогодні в межах такої взаємодії на відпочинок із Закарпаття до Румунії вирушили 40 дітей з Харківщини, батьки яких боронять нашу країну на передовій, загинули чи зникли безвісти.

Протягом тижня школярі відновлюватимуться у мальовничих місцях сусідньої держави, познайомляться з однолітками, відволічуться від звуків вибухів та тривог. Важливо створювати умови для їх відновлення, адже це найменше, що ми можемо зробити для дітей безстрашних захисників.

Особисто подякував за таку можливість під час зустрічі з консулом Румунії в Солотвино Граціаном-Флоріном Пирву, директором благодійної організації «Hopes and Homes for Children» Стефаном Дарабусом, головою Асоціації адвокатів Марамурешу Флоріном Андрейкутом.

Це не перша така підтримка з боку румунських партнерів: у липні за сприяння Консульства Румунії в Солотвино на відпочинку перебували

25 дітей бійців Закарпатської 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади.

Також під час зустрічі обговорили й інші аспекти співпраці, зокрема економічний напрямок, прихисток переселенців і їх підтримку.

Дякуємо румунським партнерам за візит та реалізацію корисних спільних ініціатив.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат