САП просить суд призначити ексголові Рахункової палати Пацкану 4 роки позбавлення волі — ЦПК

17.08.2023 23:48 КРИМІНАЛ

САП просить суд призначити ексголові Рахункової палати Пацкану 4 роки позбавлення волі — ЦПК

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) просить Вищий антикорупційний суд (ВАКС) призначити колишньому нардепу та ексголові Рахункової палати Валерію Пацкану чотири роки позбавлення волі. Його підозрюють в отриманні понад 127 тисяч гривень компенсації за житло.

Про це повідомляє Центр протидії корупції (ЦПК) у Telegram.

"На сьогоднішньому засіданні допитували Пацкана, однак сам допит на прохання обвинуваченого проходив у закритому режимі. Після допиту суд розпочав стадію дебатів", — йдеться у повідомленні.

У ЦПК зазначили, що зокрема, сьогодні виступав прокурор САП Віталій Корзун, який попросив визнати Валерія Пацкана винним у зловживанні, яке спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК).

"Прокуратура просить призначити 4 роки ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади на строк 3 роки (після відбуття покарання) і штрафом у 17 тисяч грн. Також прокурор просив задовольнити цивільний позов Управління справами Апарату Верховної ради й стягнути з колишнього нардепа вартість виплаченої йому компенсації на проживання", — йдеться у повідомленні.

У наступних засіданнях слово в судових дебатах матимуть адвокати та сам обвинувачений Валерій Пацкан, додали у ЦПК.

24 жовтня 2022 року Національне антикорупційне бюро (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомили народному депутату VIII скликання Валерію Пацкану про підозру у незаконному одержанні 117,65 тис. грн компенсації за житло. НАБУ І САП кваліфікували дії посадовця як "Зловживання владою або службовим становищем".

Суспільне

Коментарі :


18.08.2023 09:29 Василь

Браво НАБУ та САП! Виявили найбільшого корупціонера за всі роки України!   Тепер нас чекає грандіозний судовий процес XXI сторіччя.


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат