На Закарпатті відкриють ще один пункт пропуску на кордоні з Румунією

admin 17.08.2023 11:54 ПОДІЇ

Український уряд схвалив проєкт угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Румунії про відкриття нового міжнародного пункту пропуску через українсько-румунський державний кордон. Він має з’явитися між населеними пунктами Біла Церква (Україна) та Сігету Мармацієй (Румунія), які розділяє річка Тиса.

Про це повідомив перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький.
Нагадаю, що питання необхідності створення такого пункту пропуску почало обговорюватися вже понад 20 років тому.
У лютому минулого року на урядовій зустрічі у селищі Солотвино були обговорені вже вирішальні моменти будівництва пункту пропуску. Наші партнери з Румунії на той час вже виготовили проектно-кошторисну документацію будівництва мосту і під’їзних шляхів.
Згодом відбулися експертні консультації щодо будівництва мостового переходу, інфраструктури пункту майбутнього пункту пропуску та узгодження можливих точок з’єднання. Зараз проєкт вийшов на фінішну пряму,
З відкриттям цього пункту пропуску значно покращиться міжнародна транспортна логістика, вдасться розвантажити міжнародний пункт пропуску «Дякове», а також переорієнтувати експортерів із сусідніх регіонів до Закарпаття. Однозначно, що з відкриттям цього пункту пропуску відбуватиметься розвиток громад, якій знаходяться в прикордонні поруч з пунктом пропуску, та й всієї області.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат