Як вибрати шкільний рюкзак для першокласника?

16.08.2023 08:23 ПОДІЇ



Як вибрати шкільний рюкзак для першокласника, який не тільки сподобається дитині, але також буде містким, практичним та безпечним для здоров'я? Розкажемо, на що звернути увагу при покупці і які рюкзаки одночасно і якісні, і модні.

На ринку рюкзаків і ранців легко загубитися. Вибір справді великий — від суперлегких та простих рюкзаків із яскравими принтами за мінімальною ціною до модних дизайнерських ранців, які відповідають усім сучасним вимогам та коштують пристойну суму. Що вибрати, щоб і дитині сподобалося, і щоб виріб не розвалився ще на початку навчального року, і щоб цінник відповідав якості?

*Ранець – це ортопедичний варіант рюкзака з "правильною" спинкою.

Вибираємо рюкзак для школи. З чого почати?

Дайте собі відповідь на кілька питань:

● Чи потрібно носити підручники або інші канцтовари, чи вони зберігаються в школі?

Якщо навантажувати рюкзак не плануєте, можна вибрати компактні моделі.

● Дитина акуратно поводиться з речами чи "вбиває"?

Якщо Ваш варіант – другий із перерахованих, то зверніть увагу на міцність.

● Яка постать у дитини: худенький першокласник чи щільної статури?

Те, як виглядає рюкзак на дитині – дуже важливо. І не тільки в плані естетики, але також важливий розподіл ваги по спинці. Широкий портфель може спадати з вузьких плечей дитини. Наша порада – приміряйте рюкзак на дитині перед покупкою.

● Плануєте використовувати рюкзак якомога довше чи готові купувати новий наступного року?

Є діти, які закохуються в принти і не хочуть з ними розлучатися. А хтось менш постійний, і щороку хоче новенький рюкзак. У другому випадку можна заощадити.

Якщо визначилися з відповідями, переходимо до наступного етапу – перевіряємо виріб за найважливішими пунктами.

Чек-лист "Кращий шкільний рюкзак"

У цьому списку ми зібрали всі важливі моменти, які варто врахувати при виборі рюкзака або ранця. Пройдіться по ньому перед покупкою і тоді точно знатимете, як правильно вибрати рюкзак для першокласника.

Вага трохи більше 1,5 кг. Навіть найлегший рюкзак для першокласника не може бути невагомим, з урахуванням усіх застібок та просочень. Ідеально, якщо він важить менше ніж 1,5 кілограмів.

Спинка жорстка, рівна, дихаюча. Важливо, щоб між спинкою та спиною школяра циркулювало повітря, і дитина не потіла.

Зручні широкі лямки, які не давлять і не звалюються. Придивіться ранці із застібкою-перетяжкою на грудях, яка фіксує лямки.

Легка в управлінні застібка ранця. Найзручнішою є магнітна: закрив кришку — і ранець сам закрився. Це особливо важливо для малюків. Приміряйте рюкзак і попросіть дитину відкрити-закрити всі застібки.

Дитині зручно носити рюкзак. Приміряйте виріб перед покупкою з чимось важким усередині – наприклад зі шкільним пеналом: підтягніть ремені по спинці та послухайте відгуки дитини. Раптом йому десь тисне чи натирає. На худеньких потрібні ранці вже, і вони виглядають краще.

Всередину розміщуються всі підручники та альбоми формату А4.

Водонепроникна тканина рюкзака зовні та всередині та прогумоване дно. Діти зазвичай не дуже акуратно поводяться з ранцями і спокійно можуть поставити їх у калюжу чи сніг.

Якісно прошите виріб та надійні деталі. Це гарантує тривалий термін служби. Перевірте основні рядки та кріплення функціональних елементів.

Декілька відділень усередині. Краще, коли в ранці є одне велике відділення і кілька маленьких, не більше — щоб нічого не загубилося. Але якщо послухати самих дітей, швидше за все, вони віддадуть перевагу варіанту з безліччю кишень. Вибирайте золоту середину.

Міцність тканини. Хороший ранець не твердий, але тримає форму. Інакше пам'ятають підручники.

Гарний дизайн "не як у всіх". Діти люблять почуватися унікальними!

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат