Опікуна бабусі та 26-річного підлітка викрили у спробі перетину українсько-угорського кордону

Західне регіональне управління Держприкордонслужби України 15.08.2023 16:02 КРИМІНАЛ

Дві спроби незаконного перетину держрубежу громадянами України призовного віку виявили на кордоні з Угорщиною.

Одного з них затримали у пункті пропуску «Тиса» під час перевірки документів пасажирів легкового автомобіля «Audi», який прямував на виїзд з України. Замість паспорта подорожуючий надав на контроль свідоцтво про народження 15-річного юнака. Документ викликав у прикордонного наряду сумніви щодо його належності пред’явникові.

Під перевірочних заходів правоохоронці встановили, що документ не належить особі, яка перетинає кордон. Пред’явник свідоцтва насправді виявився 26-річним громадянином України.

Іншого правопорушника виявили пункті пропуску «Чоп (Дружба)» під час перевірки пасажирів потягу «Мукачево – Будапешт». 24-річний киянин мав намір перетнути кордон як особа, що є опікуном жінки-інваліда. Чоловік пояснював, що його бабуся проживає у Німеччині, однак за станом здоров’я не може залишатися сама. Під час паспортного контролю прикордонники встановили, що документ бабусі про прийняття її на консульський облік у Гамбурзі підроблено, а так званий «опікун» не орієнтується у хворобах жінки, за якою начебто наглядає.  

Тепер кожному з хитрунів доведеться відповідати перед законом. Після встановлення всіх обставин їх буде притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

Окрім того, на адресу Ужгородського райвідділу Нацполіції направлено повідомлення про виявлення у діях «опікуна» ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст. 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів».

Західне регіональне управління Держприкордонслужби України

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат