Водійці «Porsсhe», яка важко травмувала чоловіка у ДТП в Ужгороді, присудили 4 роки ув’язнення

14.08.2023 12:36 КРИМІНАЛ

Cуд визнав винною 25-рiчну жительку Сваляви у скоєннi ДТП, що заподiяло важкi травми потерпiлому, та призначив їй покарання у виглядi позбавлення волi строком на чотири роки. Про це повiдомляють в Ужгородському мiськрайонному судi.

ДТП сталася ще 15 червня 2019 року. Обвинувачена, 1998 року народження, керуючи чужим автомобiлем марки «Porsсhe Cayenne» i не маючи водiйських прав, рухаючись по Слов’янськiй набережній в Ужгородi, порушила ряд правил дорожнього руху i зiткнулася з автомобiлем марки «Ford Focus» пiд керуванням потерпiлого, який у той час рухався по зустрiчнiй смузi.

Внаслiдок ДТП водiй «Форда», 1989 року народження отримав важкi травми та був доправлений до реанiмацiї. Лiкарям довелось ввести ужгородця в штучну кому, адже у 32-рiчного чоловiка були дiагностованi множиннi розломи черепа, забiй внутрiшнiх органiв та численнi переломи.

Обвинувачена в судi повнiстю визнала свою провину i за її словами, щиро кається у вчиненому. Заявленi потерпiлими, водiєм автомобiля «Ford» та його дружиною, цивiльнi позови визнала частково. Заявлений власником автомобiля «Porshe» цивiльний позов не визнала, пояснивши, що власник автомобiля сам надав їй ключi i йому було вiдомо, що вона не отримувала посвiдчення водiя на право керування транспортним засобом.

Суд дiйшов висновку, що незважаючи на процесуальну позицiю обвинуваченої, вина у вчиненнi кримiнального правопорушення за встановлених судом обставин пiдтверджується сукупнiстю дослiджених доказiв.

Їй призначено покарання у виглядi позбавлення волi строком на чотири роки без позбавлення права керувати транспортними засобами – згiдно з практикою позбавлення права керувати ТЗ суд не в правi призначити як додаткове покарання особi, яка не має права керувати транспортними засобами.

Крiм цього суд стягнув з обвинуваченої на користь потерпiлих матерiальну й моральну шкоду, заявлену ними.

Наразi вирок суду першої iнстанцiї не набув законної сили, оскiльки може бути оскаржений до Закарпатського апеляцiйного суду протягом 30 днiв з дня його проголошення.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат