На Закарпатті судитимуть «кримінального авторитета» та його спільників, які влаштовували «сходки»

09.08.2023 19:17 КРИМІНАЛ

Закарпатська обласна прокуратура затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт щодо кримінального авторитета за фактом поширення злочинного впливу та організації злочинних зібрань, а щодо чотирьох його спільників – за фактом участі у таких «сходках».

За даними слідства, 44-річний раніше судимий мукачівець поширював злочинний вплив, перебуваючи під вартою у держустанові «Закарпатська УВП (№ 9)». Він організовував злочинні зібрання – «сходки» – для розподілу сфер впливу, обговорення наповнення злодійського «общаку» шляхом проведення серед ув’язнених азартних ігор та налагодження шляхів потрапляння до установи заборонених речовин. Йшлося і про подальший розподіл незаконно отриманих представниками криміналітету грошових коштів.

Кілька таких «зустрічей» відбулися протягом грудня 2022 року - лютого 2023 року. Учасники «сходки» також вирішували між собою питання надання особам того чи іншого статусу в злочинному світі.

Відомо, що фігуранти знаходяться під вартою вже не перший рік і мають той чи інший «високий статус» у «злочинному світі». Це закарпатці та уродженець АР Крим віком від 21 до 45 років. Їх судять за вчинення розбійних нападів та інших злочинах, зокрема двох із них – за замах і вчинення умисного вбивства.

Обвинувальний акт скеровано на розгляд в Ужгородський міськрайонний суд. Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Закарпатській області ДСР НПУ за сприяння ДУ «Закарпатська УВП (№ 9)», повідомляє пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

Як повідомляє Віталій Глагола мова про відомого закарпатського кримінальника Євгена Дребітко на прізвисько «Білий». Його разом зі спільниками, затримали під час спецоперації 19 березня 2020 року. Операцією із затримання керував керівник підрозділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ Василь Козак, який згодом отримав зірку «Героя України» із рук Президента Володимира Зеленського

.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат