На Закарпатті перебуває чеська делегація на чолі з гетьманом Пардубіцького краю Мартіном Нетоліцьким

19.07.2023 23:00 ПОДІЇ

Спільно із колегами з обласної ради мав сьогодні зустріч із Мартіном Нетоліцьким, гетьманом Пардубіцького краю Чеської Республіки, та представниками депутатського корпусу місцевої Ради, повідомив перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

Чеська Республіка загалом і Пардубицький край зокрема – наші друзі і віддані партнери, з якими реалізували чимало спільних ініціатив у межах міжрегіонального співробітництва у мирний час, не кажучи про постійну допомогу нашій країні і її громадянам у період дії воєнного стану.

Обговорили немало важливих питань не тільки щодо співпраці наших регіонів, а й мали нагоду розповісти про реалізацію внутрішніх, державних проєктів. Дуже схвально відгукнулися гості на ідею відновлення зруйнованих обстрілами населених пунктів Херсонщини силами територіальних громад. Так наші європейські друзі бачать, що Україна продовжує жити і відбудовуватися всупереч усім обставинам.

Крім того, чеських партнерів зацікавила наша робота над будівництвом на Закарпатті сучасного реабілітаційного центру, де б могли відновитися після поранень наші військові і цивільні.

Ми шукаємо різні джерела фінансування, зокрема і серед іноземних донорів. І Чеська Республіка вже серед рекордсменів, адже МЗС та 5 країв Чехії вже спрямували на цей проєкт близько 60 млн грн.

Відрадно було почути, що представники Пардубіцького краю також готові нам допомогти у втіленні цієї ідеї в життя. Для нас це дуже важливо, оскільки лише спільними зусиллями ми зможемо відкрити його у найкоротші терміни.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат