На Закарпатті обговорили питання врегулювання ситуації у пунктах перетину в межах області

19.07.2023 22:47 ПОДІЇ

Зустрівся із представниками Асоціації міжнародних автомобільних перевезень, обговорили питання врегулювання ситуації у пунктах перетину в межах області, повідомляє перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

Після кількох місяців роботи перевізники висловили свої пропозиції, як можна покращити дію електронної черги, зокрема визначати місця транспорту у черзі по регіональному принципу. Це б дозволило заощаджувати водіям час і раціональніше формувати чергу для представників віддаленіших областей, які перетинають кордони на території Закарпаття.

Обговорили також перспективи розбудови пунктів пропуску. Адже саме збільшення їх пропускної спроможності, розбудова мережі під’їзних шляхів до них є запорукою зменшення черг і оперативнішому перетині кордону. Серед найімовірніших проектів, які область має намір реалізувати найближчим часом, – запуск руху порожніх вантажних автомобілів через КПП «Лужанка». Очікуємо дипломатичних рішень від МЗС України та Угорщини.

Представник Чопської митниці зазначив, що на українській стороні оформлення вантажівки в середньому триває 37 хвилин. Не менше часу потрібно європейським митникам, щоб зробити свою роботу. Тож тривають перемовини зі Словаччиною, Угорщиною і Румунією щодо синхронізації митного оформлення вантажів, оскільки це суттєво пришвидшить проходження контролю в обох країнах. Експерти вже напрацювали пілотні проекти, їх повинні розглянути і схвалити на державному рівні.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат