Троє українців призовного віку намагалися виїхати за кордон з підробленими документами

14.07.2023 20:54 КРИМІНАЛ

Впродовж минулої доби військовослужбовці Чопського загону затримали трьох громадян України, що намагалися потрапити до країн ЄС у незаконний спосіб. Двоє з них прямували до Угорщини, ще один - до Словаччини.

У пункті пропуску «Тиса» 37-річний житель Кропивницького надав на контроль документи, що начебто посвідчували його статус багатодітного батька. Однак, у ході вивчення посвідчення, прикордонники встановили, що воно підроблене. Чоловікові довелося зізнатися, що він має лише двох дітей, а документ йому виготовили за гроші.

Також пункті пропуску «Тиса» 25-річний закарпатець, який прямував на виїзд з України, пред’явив прикордонному нарядові пакет документів на супровід особи похилого віку, яка потребує постійного стороннього догляду. У ході вивчення довідок прикордонники встановили, що їх також підроблено. Врешті правопорушник розповів, що купив документи через знайомих за 500 доларів США.

У пункті пропуску «Ужгород» 42-річний житель Івано-Франківщини спробував виїхати за межі України, використовуючи довідку ВЛК про непридатність до військової служби та тимчасове посвідчення військовозобов’язаного. Документи також виявилися фальшивками.

Чоловікам було відмовлено у пропуску через кордон. У їхніх діях вбачають ознаки кримінального правопорушення: «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів».

Далі справою займатимуться слідчі Ужгородського управління поліції.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат