На ПП Ужгород виявили підроблені документи на вантажівку - транспорт конфіскували

Закарпатська митниця 14.07.2023 11:48 КРИМІНАЛ

На митному посту «Ужгород-вантажний», що на українсько-словацькому кордоні, вилучили вантажівку, вартістю понад півмільйона гривень.

Крім цього, до правоохоронних органів скеровано повідомлення про протиправне діяння, що містить ознаки злочину.

Порушником виявився 24-річний перевізник із Волині, який переміщував вантажівкою консолідований товар з Євросоюзу. Так, під час проходження митних формальностей, водій надав товаросупровідні документи, в т.ч і на вантажний транспортний засіб марки «RENAULT MASTER». У свідоцтві про реєстрацію на вантажний автомобіль була зазначена повна маса фури 5,5 тонн.

Однак, у ході здійснення ретельної перевірки, митники виявили у   теці   водія серед інших документів   ще одне свідоцтво про реєстрацію даної вантажівки, де вказувалась її повна маса 3,5 тонн.

Тож, для встановлення автентичності документів на вказаний автомобіль, митниця звернулась до територіального сервісного центру МВС щодо легітимності виявлених свідоцтв про реєстрацію даної вантажівки. У ході перевірки було з’ясовано, що подане до митного контролю свідоцтво про реєстрацію даної вантажівки було видано на інший транспортний засіб і на даний час є не діючим.

Вантажівка, вартість якої за ціною в Інтернет-мережі становить понад 610 тис грн, тимчасово вилучена до рішення суду.

Перевізнику загрожує штраф у вигляді 100% вартості предметів правопорушення, в даному випадку це - вантажівка, з її конфіскацією.

Закарпатська митниця

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат