Генерала СБУ Мікуліна побили через те, що сприйняли його за ворожого агента

10.07.2023 11:45 КРИМІНАЛ

Суд дозволив затримати одного з керівників контррозвідки СБУ на заході України за підозрою у побитті та поневоленні людини, яка здалася йому «угорським агентом». Про це відомо з ухвали Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області.

Як відомо з документу, начальник 4 відділу (з дислокацією у Мукачевому) 6 управління (з дислокацією у Рівному) Департаменту військової контррозвідки Служби безпеки України родом з Кременчука. З 2008 року він працює в СБУ, а згодом отримав посаду у Закарпатській області.

23 червня він з друзями відпочивав у комплексі «Три Туза». Там же перебував потерпілий зі знайомими з Йорданії та Словаччини. Полковник підійшов до їхнього столика, показав посвідчення й попросив пред’явити їхні документи. Потерпілий підійшов до столика, де відпочивав контррозвідник і попросив забрати його.

Потім чоловік вийшов на паркінг, аж ось до нього підбіг друг полковника й намагався схопити. Йому вдалося втекти, але троє чоловіків його наздогнали. За версією слідства, його збили в кювет й побили.

Згодом полковник вирішив забрати його, щоб отримати зізнання, що він є нібито угорським агентом. Службовець хотів отримати інформацію про тих, з ким нібито співпрацює потерпілий та завдання, яке останній виконує в Україні. У чоловіка забрали телефон й завантажили його в службову автівку й повезли до Ужгорода, а потім – Чопу.

Посадовець СБУ зі спільниками, ймовірно, вимагав надати інформацію щодо незаконної співпраці потерпілого з угорцями. Зокрема видати паролі, явочні квартири тощо. Коли приїхали до будинку, невільнику погрожували, а потім його відпустили.

У клопотанні вказано, що уродженцю Кременчука повідомили про підозру у катуванні та викраденні людини за попередньою змовою. Коли йому обирали запобіжний захід, підозрюваний у судове засідання не з`явився. У телефонному режимі в «Берегівська лікарня імені Берталона Ліннера Берегівської МР» підтвердили перебування полковника на стаціонарному лікуванні. Через це одразу взяття під варту посадовця суд не погодив, але потім ужгородський суд надав дозвіл на затримання.

Джерело

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат