На Закарпатті викрито підприємця, який на ремонті доріг привласнив 9,5 млн. грн бюджетних коштів

08.07.2023 17:06 КРИМІНАЛ

На Закарпатті поліція заблокувала схему незаконного виведення та привласнення державних коштів, яка була пов’язана з ремонтом автомобільних доріг.

Правоохоронці встановили, що директор фінансово-промислової групи підприємства-підрядника, який в тому числі є діючим депутатом однієї з районних рад Луганської області, незаконно виводив та привласнював кошти з державного бюджету, загалом 9,5 мільйонів гривень.

Маючи вплив на інших суб'єктів підприємницької діяльності він успішно керував незаконним механізмом: у документах суб’єктів, з якими співпрацював, зловмисник зазначав себе головним бухгалтером, що дозволяло йому контролювати усі дії залучених ним же у справу фінансистів. Таким чином чоловік мав змогу впливати на товариства, які брали участь у публічних закупівлях та спонукати їх до подачі тендерних пропозицій із заниженою вартістю. В той же час обсяги виконаних робіт з поточних та капітальних ремонтів на Хустщині він завищував.

У подальшому різницю між виділеними державою коштами та реально використаними грошима на ремонт дорожнього покриття підозрюваний перераховував на рахунки наближених до нього осіб, після чого привласнював.

Слідчі зібрали достатньо доказів та повідомили депутатові про підозру одразу за кількома статтями. Зловмисника взято під варту, але суд ухвалив запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Прокуратура оскаржуватиме рішення суду в апеляційному порядку, адже наполягала на триманні під вартою.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат