Судитимуть держреєстратора, яка продала в Ужгороді земельну ділянку площею 1,4 Га

Відділ комунікації поліції Закарпатської області 07.07.2023 18:06 КРИМІНАЛ

 

Нещодавно слідчі Головного управління Нацполіції в Закарпатській області викрили черговий факт незаконного виведення земельної ділянки з комунальної у приватну власність. Йдеться про відрізок землі, площею 1,4 га, що розташований неподалік Боздоського мосту на Слов’янській набережній.

У ході розслідування поліцейські встановили, що одну з ключових ролей у злочині відіграла 39-річна посадовиця з Тячівщини.

Будучи державним реєстратором жінка добре усвідомлювала, що взяті нею у обробку папери є підробленими. Однак, незважаючи на відсутність відповідної документації про проведення земельних торгів чи судових рішень, фігурантка внесла до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно інформацію про припинення права власності на землю законного її власника, тобто громади.

У результаті протиправних дій 1,4 га землі в обласному центрі Закарпаття перейшли у власність приватного підприємства.

Слідчі зібрали докази причетності фігурантки до даного правопорушення. Посадовиці інкримінують несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї.

Відповідно до санкції статті держреєстратору загрожує до 6 років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат