Судитимуть сепаратиста з Ужгородщини, який схвалював дії військових рф

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури 05.07.2023 23:54 КРИМІНАЛ

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо уродженця Ужгородщини за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчиненого повторно, а також виготовлення та поширення матеріалів із виправдовуванням, визнанням правомірною, запереченням збройної агресії рф проти України.

За даними правоохоронців, нині чоловік проживає на території рф та продовжує вести підривну діяльність проти України з території держави-агресора.

У минулому році його вже «заочно» засуджували за аналогічний злочин, а також розпалювання національної ворожнечі та публічну наругу над Державним Прапором України (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 338 КК України) до 6 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Наразі здобуто докази того, що закарпатець розповсюджував у соцмережах пропагандистські відеоролики на підтримку злочинних дій військових рф та текстові матеріали. Так, зокрема, він доводив, що українські військовослужбовці обстрілювали мирне населення в Маріуполі. Натомість російських військових чоловік висвітлював як «визволителів».

Крім того, чоловік поширював серед населення заклики до відокремлення Закарпаття від України.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювало Управління СБУ в Закарпатській області.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат