Влада Закарпаття ініціює проведення Днів добросусідства у межах пункту перетину Лубня - Волосате

admin 03.07.2023 17:03 ПОДІЇ

У Закарпатській ОВА ініціюють проведення Днів добросусідства на українсько-польському кордоні у межах перспективного пункту перетину «Лубня - Волосате» як важливого елемента налагодження транскордонного співробітництва.

Про це повідомив перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький.
Дійшли згоди у цьому питанні під час онлайн-наради із   Владиславом Ортилем, маршалком Підкарпатського воєводства Республіки Польща.
Відрадно, що обидві сторони у цьому зацікавлені.

Востаннє такий захід відбувався у 2018-2019 роках і мав неабиякий успіх. Тоді пішим переходом скористалися понад 2 тисячі туристів. Був намір продовжити традицію, однак спершу ковід, а потім війна внесли свої корективи. Тож узгоджуємо дату проведення такої події вже цього літа. Відтак матимемо можливість із нашими сусідами та партнерами більш предметно обговорити плани подальшої співпраці.

У межах Закарпаття кордон із Республікою Польща простягається на 32,6 км, але на цьому відрізку нема жодного пункту перетину. Позиція керівництва прикордонних регіонів обох країн однозначна – перехід потрібен. Він напрочуд актуальний, важливий, адже дозволить розвивати співпрацю, налагоджувати комунікацію, сприяти участі в грантових проектах, розвивати туристичну галузь.

По обидва боки лінії розмежування природний об’єкт світового значення, включений до Світової мережі біосферних резерватів ЮНЕСКО – «Східні Карпати». З української сторони до кордону прилягає Ужанський національний природний парк, із польської - Бещадський національний парк. Відкриття пункту пропуску лише на кілька днів показали, як багато є охочих помилуватися красою тутешньої природи.

Тож дійшли згоди, що будемо звертатися до профільних міністерств урядів наших країн щодо продовження роботи пункту пропуску «Лубня - Волосате» як пішохідного і велосипедного на період активного туристичного сезону, - написав Білецький на своїй сторінці у Фейсбук.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат