В Ужгороді нетверезий працівник воєнкомату побив жінку

03.07.2023 11:49 КРИМІНАЛ

Дізнавачі Ужгородського районного управління поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом побиття жінки військовослужбовця. Фігурантом справи є співробітник ТЦКСП, який на момент вчинення кримінального проступку перебував у стані алкогольного сп’яніння. В поліції готують матеріали для повідомлення йому про підозру.

25 червня на спецлінію «102» надійшло повідомлення про те, що на одній із вулиць Ужгорода невідомий чоловік вчинив конфлікт з військовослужбовцем та його дружиною. Окрім цього, зловмисник наніс тілесні ушкодження жінці, після чого втік з місця події.

За викликом виїхав наряд поліції. Правоохоронці поспілкувалися з потерпілими та з’ясували, що фігурант спочатку вчинив сварку з подружжям в приміщенні магазину, потім наздогнав пару на вулиці та кілька разів вдарив жінку в область голови та обличчя. Окрім цього поліцейські опитали двох свідків та опрацювали відео з найближчих камер спостереження. Однак та місцевість, де відбувалася подія, не охоплюється жодною із них.

Співробітники поліції швидко встановили, що нападником є 55-річний місцевий житель, працівник ТЦКСП. Його розшукали та доставили до районного управління поліції. Під час проведення процедури освідування було встановлено, що фігурант перебуває в стані алкогольного сп’яніння.

Всі вказані відомості дізнавачі Ужгородського РУП внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань з правовою кваліфікацією ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України, тобто Умисне легке тілесне ушкодження.

Наразі у справі проводяться необхідні слідчі дії. Також призначено проведення судово-медичної експертизи для встановлення ступеня важкості завданих потерпілій тілесних ушкоджень.

В поліції готують матеріали для повідомлення зловмиснику про підозру. Відповідно до санкції статті йому загрожує від штрафу до виправних робіт на строк до одного року, повідомляє Відділ комунікації поліції в Закарпатській області.
___________________________________________________________

У той же час У Міноборони пообіцяли жорстку реакцію на «негідну поведінку» співробітників військкоматів.

Генерал-лейтенант Олександр Павлюк, перший заступник Міністра оборони України:

"У засобах масової інформації та соціальних мережах поширена інформація про окремі випадки негідної поведінки військовослужбовців зі складу ТЦК та СП по відношенню до громадян України.

У межах перевірки роботи ТЦК та СП в усіх регіонах України готові реагувати на кожний подібний інцидент.

Підкреслю, що усі випадки, які ганьблять високе звання військовослужбовця Збройних Сил України, офіцера, не будуть залишені без жорсткої реакції. По кожній подібній ситуації буде проведено службові розслідування, а винні — притягнені до суворої відповідальності згідно з чинним законодавством.

Прошу громадян, які стикалися з проблемами у взаємодії з уповноваженими особами ТЦК та СП, надсилати відомості щодо таких випадків за цими контактами:

- за номером 0 800 31 01 79;
- на електронну пошту tckreport@gmail.com;
- на чат-бот в телеграм: https://t.me/tck_report_bot

Подолати виклики, які сьогодні стоять перед нами, ми можемо лише разом!"

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат