На Закарпатті відбувся перший дегустаційний конкурс малих виробництв «Вина Срібної Землі - 2023»

01.07.2023 23:38 ПОДІЇ

30 виноробів Закарпаття надали близько 150 зразків. Переможці визначено в номінаціях «Ігристі вина» «Сухі білі вина (напівсухе)», «Сухі рожеві вина (напівсухе)», «Сухі червоні вина (напівсухе)», «Солодкі вина» визначені, а зараз учасники голосують за те, чия ж продукція отримає звання «Вино глядацьких симпатій», - повідомив заступник голови Закарпатської ОВА Василь Іванчо.

Захід проводимо відповідно до Правил міжнародних конкурсів з використанням спеціалізованої дегустаційної програми англійської компанії «GustosLife», побудованої на технології блокчейн, яка унеможливлює фальсифікацію оцінок. Для визначення переможців ми залучили кваліфікованих і сертифікованих українських експертів та виноробів.

Кожен наданий екземпляр — особливий, адже це кропітка робота малих виноробень, спеціалісти на яких вкладають душу в кожен етап виготовлення. Ця діяльність заслуговує поваги та уваги, тож завдяки цьому конкурсу ми й підтримуємо виноробів, і даємо їм поштовх для подальшого розвитку.

Водночас таким чином популяризуємо локальних виробників, наближаємо розробку винної карти Закарпаття, відкраємо нові можливості для реалізації продукції. Попереду чимало планів щодо роботи в цьому напрямку, тому цей конкурс — потужний крок до розвитку виноробної справи в нашому регіоні. До того ж захід — благодійний, адже кошти з аукціону, який буде наприкінці, спрямуємо для наших захисників.

Результати в номінаціях

  • «Ігристі вина» — Карло Шош;
  • «Сухі білі вина (напівсухе)» — ФГ «Теруар» та Карло Шош;
  • «Сухі рожеві вина (напівсухе)» — ФГ «Теруар»;
  • «Сухі червоні вина (напівсухе)» — ФГ «Теруар» та Карло Шош;
  • «Солодкі вина» — Руслан Орос;
  • «Вино глядацьких симпатій» — ФГ «Теруар».

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат