35-річний закарпатець намагався вивезти за кордон картину австрійського художника-пейзажиста

Закарпатська митниця 30.06.2023 12:59 КРИМІНАЛ

Старовинну картину відомого австрійського художника-пейзажиста довелось вилучати на митному посту «Тиса», що на кордоні з Угорщиною, через недекларування та відсутності дозвільних документів.

Порушником виявився 35-річний житель Закарпаття, який, виїжджав з України в Угорщину на мікроавтобусі «Мерседес-Бенц Спрінтер».

Інспектори перевірили транспортний засіб та виявили старовинний витвір мистецтва із зазначеним на зворотному боці автором - відомого художника-пейзажиста Еміла Барбаріні.

Картина знаходилася у багажному відсіку мікроавтобуса серед особистих речей пасажирів, які також їхали до Угорщини цим транспортним засобом.

Як зізнався закарпатець, витвір мистецтва переміщував у Чехію, але будь-які дозвільні документи при собі не мав.

Сюжетний пейзаж із зображенням жінки з дитиною поблизу села виконаний на дерев’яній дошці, поміщений у золотисту рамку, розміром 52х46,5 см. У нижній частині рами наявна металічна табличка з ініціалом та прізвищем автора «E.BARBARINI», який жив з 1855 по 1930 роки і є сином також відомого австрійського художника-пейзажиста Франца Барбаріні.

Картину вилучено, а її остаточну вартість та чи представляє художню або історико-культурну цінність, визначить експерт-мистецтвознавець.

Закарпатська митниця

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат