Колари: історія та сучасне використання

admin 30.06.2023 11:44 ПОДІЇ



Колар — красива та оригінальна прикраса, яку можна використовувати як атрибут на заході з нагоди нагородження. Атрибутика може бути символом досягнень чи звання або стати частиною формального вбрання у разі церемоній чи прийомів, ритуальних обрядів та інших заходів, у яких беруть участь особи, відзначені саном чи високим званням. Аксесуари такого формату носяться на шиї. Вони мають оригінальний зовнішній вигляд, і в більшості випадків виготовляються в одному екземплярі або малотиражній кількості.

Історія та еволюція використання коларів

У далекому минулому у різних культурах колари мали символічне значення. Прикрасами такого формату володіли виключно особи, які належали до панівної верхівки. Аксесуар розглядали як символ влади та атрибут високого становища в суспільстві. Спочатку колари носили лише чоловіки, але згодом статусні прикраси почали з'являтися і в гардеробі знатних дам.

Для виготовлення прикрас використовувалася шкіра, дорогоцінні метали та статусне каміння (рубіни, діаманти, сапфіри, смарагди тощо), тоді як для створення «жіночих» варіантів найчастіше брали перли, бісер та мереживо, що вплинуло на призначення коларів, які зі статусної прикраси перетворилися на доповнення модного вбрання і стали покажчиком витонченості та жіночності.

Колари, як медалі або ордени, у різних державах можуть мати різні символічні та функціональні значення залежно від культури або історії. У сучасному світі аксесуар може використовуватися як виріб нагородної атрибутики і вручатися особам, які зробили внесок у розвиток держави, її культуру або спорт, а також створили важливий внесок у різні сфери життєдіяльності суспільства.

Дизайн коларів, що будуть вручені як державні нагороди чи відзнаки, розробляється з урахуванням певних нормативів. Зазвичай малюнок виробу такого формату має містити державний герб та інші символи або знаки державної влади, або емблему приналежності певному профільного міністерству. При виготовленні враховується кольорова гама, форма та розмір атрибута.

Виробництво коларів: матеріали та технології

Для виготовлення коларів можуть використовуватись різні матеріали та застосовуватися всі доступні сучасному виробнику нагородних знаків та фурнітури методи. Вибір способу створення виробу залежить від дизайну та матеріалу, який обирає замовник. Сучасні досягнення промисловості та тенденції щодо використання інноваційних технологій дозволяють використовувати у роботі різні матеріали та застосовувати особливі методи.

У переліку матеріалів, які використовуються під час виробництва оригінальних авторських знаків, нагородної атрибутики та подібної продукції можна зазначити:

  • метали (включаючи дорогоцінні);
  • пластик;
  • скло;
  • акрил.

Вибір матеріалу багато в чому продиктований сприйняттям прикраси та її призначенням, адже виріб є частиною образу, індивідуального стилю та самовираження.

Колари у сучасному образі

Застосування сучасних різновидів колари знаходиться в різних сферах. Прикраси часто замовляють для проведення особливих церемоній, пов'язаних з нагородженням діячів культури, спорту, медицини, освіти, а також людей, що зробили внесок у становлення науки або розвиток безпеки держави. Не менш часто вручають нагородні знаки за службові подвиги, хоробрість або внесок в оборону країни, важливі досягнення, заслуги або особливі знання. До коларів, як і до медалей чи інших різновидів державних нагород, дуже часто видаються документи, що певним чином свідчить про значущість здобуття і виділяє володаря як особу, яка заслуговує на визнання.

Замовити якісні колари, які використовуються у різних сферах діяльності, виготовлені за авторським ескізом, українці мають можливість на сайті підприємства «Герольдмайстер». Компанія протягом двох десятиліть розробляє та випускає оригінальні нагороди різних типів та стилів, використовуючи традиційні та сучасні технології, та враховуючи тенденції моди.

Умови співпраці можна дізнатись на офіційному сайті. У каталозі представлені примірники виробів, які були створені на замовлення за малюнками клієнтів та авторськими розробками дизайнерів компанії. На всі питання щодо особливостей виготовлення та терміну створення коларів, орденів, медалей, значків з гербами та військової фурнітури, придбання чи доставки атрибутів, аксесуарів та іншої сувенірної продукції завжди готові відповісти консультанти.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат