У Сваляві для переселенців встановили десять модульних будиночків і облаштовують ще прихисток

23.06.2023 18:03 ПОДІЇ

 

Створення на Закарпатті гідних умов для внутрішньо переміщених осіб та малечі, яка позбавлена батьківського піклування, – один із важливих напрямків нашої роботи, - повідомив заступник голови Закарпатської ОВА Василь Іванчо.

Під час візиту на Свалявщину разом із заступником голови облради Василем Дем’янчуком оглянули два об’єкти комунальної власності, котрі перебувають у власності обласної ради та ремонтуються чи потребують ремонту.

Зокрема, завітали до Свалявського професійного будівельного ліцею, на території якого встановили десять модульних будиночків, а один з корпусів закладу облаштовують для прихистку вимушених переселенців. Там завдяки міжнародним організаціям відремонтували приміщення й створили умови для проживання.

Зараз є потреба в оновленні даху, фасаду й водостічної системи. Для цього з обласного бюджету спрямували близько 1 млн грн, решту мали забезпечити наші партнери, але враховуючи ситуацію на Херсонщині, всі їхні зусилля зорієнтовані на допомогу жителям постраждалих регіонів. Тож для завершення робіт маємо дофінансувати проєкт.

Водночас оглянули й корпус, де молодь здобуває знання й практичні навички, і поспілкувалися з керівництвом. Залишилися приємно враженими матеріально-технічним забезпеченням навчально-практичного центру будівництва та дизайну, адже сучасне устаткування й професійні викладачі відкривають нові можливості для студентів.

Відтак побували й в Обласному будинку дитини, на ремонт в якому плануємо виділити кошти з обласного бюджету. Завдяки цьому вдасться встановити ліфт та оновити кабінети медиків, а відтак і законтрактувати пакети послуг із НСЗУ.

Обидва проєкти тримаємо на контролі й детально розглядаємо усі можливості щодо фінансування робіт на тому чи іншому об’єкті.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат